Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού… δίνει ανάσα στον Υμηττό
Ποιότητα Ζωής

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού… δίνει ανάσα στον Υμηττό

Με κεντρικό σύνθημα «Δίνουμε Ανάσα στον Υμηττό μας», την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Κοινότητα Green Angels διοργανώνουν μια συναρπαστική δράση στον Υμηττό με τίτλο GreenAthlon.

Πρόκειται για μια διαδρομή περιπάτου που, για πρώτη φορά, θα συνδυαστεί με περιβαλλοντική δράση, όπου για κάθε συμμετοχή ένα επιπλέον δένδρο θα φυτευθεί στους πρόποδες του Υμηττού.

Επαγγελματίες κι ερασιτέχνες περιπατητές όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του Υμηττού, δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους στις διαφορετικές ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές στην καρδιά του δάσους.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές: «Mε θέα που συναρπάζει και με στόχο να αναδασώσουμε και να προστατεύσουμε ένα σημαντικό τμήμα του βουνού, η μεγάλη συνδιοργάνωση φιλοδοξεί να δώσει ανάσα στον Υμηττό, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και ειδικά τα νέα παιδιά για τη σπουδαιότητα του δάσους στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας».

Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και τη συμμετοχή των φορέων και των σχολείων του Δήμου και υλοποιείται στο πλαίσιο του «19ου Δρόμου Βουνού – Υμηττός 2018», ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Τόπος εκκίνησης και τερματισμού: Αθλητικό Κέντρο Χολαργού (τέρμα οδού Σύρου).

Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ.

Διαδρομή:

Η διαδρομή περιπάτου διεξάγεται σε ένα μικρό τμήμα της με άσφαλτο και στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι μέσα στο δάσος σε σκληρό χωματόδρομο με μικρές απαιτήσεις από πλευράς φυσικής κατάστασης για τους πολίτες που θα συμμετέχουν. Πιο συγκεκριμένα: Γήπεδο, Αριστοτέλους, Καραολή & Δημητρίου, είσοδος δασικού δρόμου, 5ος δασικός δρόμος δεξιά, μονοπάτι Μ2, Αγ. Ελεούσα και επιστροφή με πουλμανάκια εκπαιδευτηρίων στο σημείο εκκίνησης. Εκτιμώμενη απόσταση: 2,4 χλμ.

Δήλωση συμμετοχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet