Μ. Ζούλια-Μανωλοπούλου: Είναι εσωτερική μου ανάγκη η «εμπλοκή» με τα κοινά
Πολιτική

Μ. Ζούλια-Μανωλοπούλου: Είναι εσωτερική μου ανάγκη η «εμπλοκή» με τα κοινά

Η Σταματία (Ματίνα) Ζούλια-Μανωλοπούλου θα είναι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, στη Δημοτική Ενότητα Χολαργού. Η αγάπη της για τον Δήμο και η βούλησή της να τον δει ακόμη πιο λειτουργικό και φιλικό προς τους δημότες, όπως λέει, είναι αυτό που την παρακινεί να θυσιάσει μέρος του χρόνου που διαθέτει στην οικογένεια, αλλά και στην επιχείρησή της, προκειμένου να προσφέρει στα κοινά.

Κυρία Ζούλια πότε ξεκινά η ενασχόλησή σας με την Αυτοδιοίκηση και τι είναι αυτό που σας ώθησε να ανακατευτείτε με τα κοινά του Δήμου σας;

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά του Δήμου ξεκίνησε το 2014 δίπλα στον Ηλία Αποστολόπουλο και τον συνδυασμό  Μαζί για την Πόλη μας, που διεκδικούσε τη δημαρχία για πρώτη φορά.

Σίγουρα, ο Ηλίας Αποστολόπουλος ήταν αυτός που με ενέπνευσε να «εμπλακώ», διότι είχαμε το ίδιο όραμα και τις ίδιες αναζητήσεις για να κάνουμε τον όμορφο Δήμο μας μοντέρνο, λειτουργικό, φιλικό και προσβάσιμο για όλες τις ηλικίες.


«Λατρεύω την οργάνωση, τον προγραμματισμό και την αξιολόγηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων στην εκάστοτε χρονική στιγμή…»

Έχετε ασχοληθεί με θέματα Παιδείας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Τι αποκομίσατε από αυτή την εμπειρία και πώς θα την αξιοποιήσετε, εφόσον σας δοθεί η δυνατότητα, σε μια επόμενη δημοτική θητεία;

Ο δήμαρχος μετά τις εκλογές του 2014 με τίμησε με την τοποθέτησή μου στη θέση της γενικής γραμματέως Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, όπου και παρέμεινα για 2,5 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι είχα πραγματική εικόνα για τα Νηπιαγωγεία μας, μιας και υπήρξα πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Χολαργού το 2013-2014, και η τοποθέτηση αυτή με βοήθησε να δω τις δομές των Δημοτικών Σχολείων, τις πραγματικές καθημερινές τους ανάγκες, τη δίκαιη κατανομή των πόρων της Σχολικής Επιτροπής, αλλά και τη συγκινητική  εθελοντική πρωτοβουλία απλών συμπολιτών μας-γονέων να προσφέρουν, έτσι ώστε το Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας να εκσυγχρονιστούν.

Είστε σύζυγος, μητέρα, επιχειρηματίας και ένας άνθρωπος που επιδιώκει να μετέχει ενεργά στα κοινά του Δήμου του. Πόσο εύκολα συνδυάζονται αυτοί οι πολλαπλοί ρόλοι;

Λατρεύω την οργάνωση, τον προγραμματισμό και την αξιολόγηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων στην εκάστοτε χρονική στιγμή, με γνώμονα πάντα την ποιότητα και λιγότερο την ποσότητα του χρόνου για τον κάθε ρόλο ξεχωριστά. Είμαι άνθρωπος που δεν εφησυχάζω, δεν αγαπώ τη στασιμότητα κι αυτό αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα παιδιά μου, τον σύζυγό μου και τους συνεργάτες μου.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά του Δήμου έγκειται στην εσωτερική μου ανάγκη για προσφορά και αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ευρύτερα προς το κοινωνικό σύνολο.

Γιατί επιλέξατε την παράταξη του σημερινού δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου για να κατέβετε στις εκλογές; Τι διαφορετικό πρεσβεύει από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν τη δημαρχία;

Ο Ηλίας Αποστολόπουλος αντιπροσωπεύει την ποιότητα και την αξιοπιστία λόγου, το ήθος, την ανιδιοτέλεια και την εργατικότητα ενός ανθρώπου που βάζει καθημερινά στον εαυτό του και στους συνεργάτες του τον πήχη πιο ψηλά, γι’ αυτό είμαι στον συνδυασμό μαζί του για δεύτερη φορά.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους ψηφοφόρους του Δήμου σας ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών;

Να γίνουν ρυθμιστές του αποτελέσματος των εκλογών και όχι απλοί παρατηρητές του.

Εύχομαι αυτές οι εκλογές να έχουν τη μικρότερη αποχή και οι νέοι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά να είναι όλοι εκεί, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet