Τι απαντά ο Δήμος για τον τραυματισμό μαθητή σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στον Παπάγου
Κοινωνία

Τι απαντά ο Δήμος για τον τραυματισμό μαθητή σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στον Παπάγου

Με αφορμή τον θόρυβο που ξεκήσωσε ο τραυματισμός μαθητή σε κτήριο πίσω από το Γυμνάσιο και Λύκειο Παπάγου, το οποίο ανήκει στην Ελληνική Ιατρική Βιβλιοθήκη Αθηνών, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σχετικά με το δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη σε κτήριο το οποίο ανήκει στην Ελληνική Ιατρική Βιβλιοθήκη Αθηνών και Κέντρο Ιατρικής Τεκμηρίωσης, καταρχάς ευχόμαστε περαστικά στο παιδί που είχε το ατύχημα, με τους γονείς του οποίου ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή.  

Επίσης, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Ψευδώς αναφέρεται σε διάφορες ανακοινώσεις ότι ο δήμαρχος δεν έχει κάνει τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα. 

Ο δήμαρχος έχει εδώ και αρκετό καιρό επικοινωνία με τον φορέα ιδιοκτησίας του κτηρίου και μετά από πολλές πιέσεις, στις 2/11/2021, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης και Κέντρου Ιατρικής Τεκμηρίωσης.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης ανακοίνωσε στον δήμαρχο την πρόθεσή τους για αποπεράτωση του κτηρίου, καθώς και ότι ο φορέας βρισκόταν στη διαδικασία αναζήτησης πόρων.

Για τα όσα ειπωθήκαν στη συνάντηση στάλθηκε επιστολή στον δήμαρχο (23.11.2021), με αίτημα να δοθεί πρόσβαση στον φορέα προκειμένου να προχωρήσει στις εργασίες.

Ο δήμαρχος συμφώνησε να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί και συγκεκριμένα με την παραχώρηση πρόσβασης στα διοικητικά όρια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (επιστολή 2/12/2021).

Στη συνέχεια, και αφού δεν είχε γίνει καμία ενέργεια από τον φορέα, επανήλθε με νέα επιστολή στις 10/5/2022, ζητώντας να περιφραχτεί το κτήριο με τρόπο που δεν θα μπορεί να παραβιαστεί. Είχε προηγηθεί επιστολή προς το Αστυνομικό Τμήμα και προς το Τμήμα Ασφάλειας του Δήμου για την επικινδυνότητα του σημείου.

Στις 12/5 η Ελληνική Ιατρική Βιβλιοθήκη Αθηνών απάντησε στον δήμαρχο ότι έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες προκειμένου να τοποθετηθεί περίφραξη, με μεταλλικά πάνελ στηριζόμενα σε σκελετό μπετόν.

Καλό είναι λοιπόν να μην απαξιώνουμε την προσπάθεια κανενός, που σκοπό έχει πρωτίστως την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι οι εργασίες περίφραξης του κτηρίου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 29 Ιουνίου και όχι τον Ιούλιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet