Άνω κάτω ο ΚΑΟ Μελισσίων με την απόφαση Μούστρη για το Κλειστό
Αθλητισμός

Άνω κάτω ο ΚΑΟ Μελισσίων με την απόφαση Μούστρη για το Κλειστό

Σοβαρό ζήτημα φαίνεται ότι έχει προκύψει με τις ώρες προπόνησης του Καλαθοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Μελισσίων (ΚΑΟΜ) στο κλειστό των Μελισσίων, εξαιτίας των χειρισμών του νέου προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΟΠΑΘ), Παναγιώτη Μούστρη, τουλάχιστον όπως καταγγέλλει ο σύλλογος.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει ο ΚΑΟΜ, ο κ. Π. Μούστρης, με αιφνιδιαστική απόφασή του, μεσούσης της αθλητικής περιόδου, αλλάζει το πρόγραμμα προπονήσεων των τμημάτων του ΚΑΟΜ, το οποίο ωστόσο είχε τη «σφραγίδα» του ΟΠΑΘ από τον Σεπτέμβριο του 2016, προκειμένου να δώσει ώρες στο σωματείο χάντμπολ Αστέρας Μελισσίων.

Το Δ.Σ. του ΚΑΟΜ συναντήθηκε άμεσα με τον κ. Μούστρη, όπως και με τον δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, συναντώντας ωστόσο «πόρτα». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο σύλλογος, «η απάντηση που λάβαμε από τον πρόεδρο του ΟΠΑΘ ήταν ότι δεν τον αφορά τι θα κάνουμε για τα παιδιά που θα χάσουν ώρες προπόνησης με την αλλαγή του προγράμματος. Ο δήμαρχος Πεντέλης, από την πλευρά του, μας προέτρεψε να μειώσουμε τις ώρες προπόνησης των αθλουμένων μας και τόνισε ότι όσον αφορά αυτόν, η απόφαση για παραχώρηση ωρών σε σύλλογο χάντμπολ είναι ειλημμένη».

Άκαρπη η πρώτη έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΘ – Έπεται άλλη…

Ο κ. Π. Μούστρης επιχείρησε να επικυρώσει την απόφασή του σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου, η οποία είχε ορισθεί για την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και πολύ ευνοϊκά.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε το Δ.Σ. του ΚΑΟΜ, μαζί με περισσότερους από 60 γονείς αθλητών του συλλόγου, δημότες Πεντέλης, που είχαν θορυβηθεί από την εξέλιξη.

Τα μέλη του συλλόγου καταγγέλλουν ότι έγιναν μάρτυρες «της εχθρικής κι αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του προέδρου του ΟΠΑΘ», προσθέτοντας ότι δεν είχε κοινοποιήσει στα μέλη του Δ.Σ. τη σχετική επιστολή του ΚΑΟΜ, προκειμένου να ενημερωθούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σύλλογος, έγινε προσπάθεια ν’ αποτραπεί η τοποθέτηση στη συνεδρίαση του προέδρου του ΚΑΟΜ, η οποία ωστόσο πραγματοποιήθηκε, μετά και την παρέμβαση εκ μέρους ορισμένων μελών του Δ.Σ. του ΟΠΑΘ, τα οποία ήθελαν να ενημερωθούν για το θέμα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ανέπτυξε τα προβλήματα που δημιουργεί η αιφνίδια αλλαγή του προγράμματος, αλλά και τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν από την παρουσία του χάντμπολ στο νέο κλειστό (π.χ. φθορές σε μια εγκατάσταση – στολίδι για τη Δ.Κ. Μελισσίων).

Τελικώς, το θέμα αποσύρθηκε, καθώς κάποια μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν επιπλέον ενημέρωση και θα επανέλθει σε νέα συνεδρίαση, με παρόντες τους εκπροσώπους και των δύο σωματείων, καθώς στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν παρέστη εκπρόσωπος του Αστέρα Μελισσίων.

Πάντως, ο ΚΑΟΜ, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε παραταξιακές – δημοτικές αντιπαραθέσεις και δεν θα το κάνει τώρα», δηλώνει ότι «δεν αποδέχεται να πέσει θύμα ρουσφετολογικής πολιτικής από παράγοντες της δημοτικής Αρχής, οι οποίοι κρύβονται πίσω από την “αθλητική δραστηριότητα” για να επιτεθούν στον σύλλογό μας».

Τέλος, οι άνθρωποι του συλλόγου δηλώνουν ότι έχουν μεγάλη ανησυχία για την «προχειρότητα» με την οποία ο κ. Π. Μούστρης χειρίζεται τα θέματα αρμοδιότητας του ΟΠΑΘ.

Σωματείο χάντμπολ χωρίς αναγνώριση από τη ΓΓΑ;

Ένα σημείο που έχει, ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η επισήμανση που έκαναν οι εκπρόσωποι του ΚΑΟΜ, στην προαναφερόμενη έκτακτη συνεδρίαση, σχετικά με το σωματείο στο οποίο επιθυμεί ο ΟΠΑΘ να παραχωρήσει ώρες για αγώνες και προπονήσεις.

Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει ο ΚΑΟΜ, με βάση έγγραφο του υφυπουργείου Αθλητισμού που έχει στα χέρια του και προσκόμισε στους αρμοδίους, ο Αστέρας Μελισσίων χάντμπολ δεν διαθέτει αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως σωματείο χάντμπολ, αλλά μόνο για το άθλημα της τοξοβολίας!

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά για την επιμονή του προέδρου του ΟΠΑΘ να παραχωρήσει ώρες σε αθλητικό κέντρο της πόλης σε μη αναγνωρισμένο σωματείο…

Ο δήμαρχος είχε προαναγγείλει την αλλαγή…

Πάντως, το όλο θέμα μόνο ως «κεραυνός εν αιθρία» δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού φαίνεται ότι η δημοτική Αρχή είχε από καιρό σχεδιάσει να δώσει ώρες στο σωματείο του Αστέρα.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι «υπό τις οδηγίες του και σε συνεργασία με τον νέο πρόεδρο του ΟΠΑΘ», θα δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης του αθλητικού συλλόγου» (Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος «Αστέρας»).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet