ΚΑΟ Μελισσίων: Επιστολή – έκκληση για επανέναρξη των προπονήσεων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό
Αθλητισμός

ΚΑΟ Μελισσίων: Επιστολή – έκκληση για επανέναρξη των προπονήσεων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γεώργιο Μαυρωτά και τον πρόεδρο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γεώργιο Βασιλακόπουλο, απέστειλε ο πρόεδρος του Καλαθοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου (ΚΑΟ) Μελισσίων, Άγγελος Πραγιάτης. Μέσω αυτής ζητεί την επανέναρξη των προπονήσεων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου αφ’ ενός να επανέλθουν οι αθλητές στη δραστηριότητά τους κι αφ’ ετέρου για να καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικώς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Πραγιάτη:

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως Πρόεδρος του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου «ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ» επιθυμώ διά του παρόντος να μεταφέρω τη διαρκή αγωνία όλων των μικρών και μεγαλύτερων αθλητών, οι οποίοι για μεγάλη χρονική περίοδο απέχουν των αθλητικών δραστηριοτήτων τους σε αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο που βιώνουμε, με αποκορύφωμα τις απώλειες συνανθρώπων μας.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, όλη η αθλητική κοινότητα, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών, αθλητριών, προπονητών και στελεχών της, τήρησε απαρέγκλιτα και εφάρμοσε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και οδηγίες του ΕΟΔΥ στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων της, προσφέροντας στις αρμόδιες Αρχές έναν πολύτιμο σύμμαχο σε θέματα ιχνηλασιμότητας και αναχαίτισης της διασποράς του ιού, όπως αποδείχθηκε.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα και περισσότερο από ποτέ απαιτούνται αντανακλαστικά, αλλά και γενναίες, λογικές και αποτελεσματικές αποφάσεις. Όλοι εμείς, που εθελοντικά αφιερώνουμε κάθε ημέρα της ζωής μας για να κρατήσουμε ζωντανό τον αθλητισμό, δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε απλοί θεατές των εξελίξεων. Πλέον είναι ζωτικής σημασίας να βρεθεί μια λύση για:

(α) την επανέναρξη των προπονήσεων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, την ομαλή επανένταξη των αθλητών στην ασφαλή αθλητική δραστηριότητα, πάντοτε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να επανέλθουμε όλοι με ομαλό και ασφαλή τρόπο σε μια σταδιακή κανονικότητα αλλά και

(β) τη διάσωση των ερασιτεχνικών σωματείων, η οικονομική βιωσιμότητα των οποίων πλήττεται ευθέως και ανεπανόρθωτα με ανυπολόγιστες για το μέλλον επιπτώσεις.

Η οικονομική βιωσιμότητα των σωματείων απαιτεί και δεν επαιτεί την αμέριστη συνδρομή της Πολιτείας μέσω των αναγκαίων οικονομικών ενισχύσεων, σύμφωνα με τα πρότυπα υπολοίπων χωρών της Ε.Ε., προκειμένου να περιοριστούν οι δριμύτατες επιπτώσεις που η πανδημία αυτή έχει ήδη προκαλέσει.

Εάν η Πολιτεία πράξει τα εύλογα, τότε απομένει σε εμάς να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο αθλητισμός έχει μια μοναδική δύναμη: να προσελκύει, να κινητοποιεί και να εμπνέει μεγάλα κομμάτια πληθυσμού. Τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αγκιστρωθούμε από τη δύναμη αυτή και όλοι μαζί να αποδείξουμε αυτό που ο αθλητισμός μας διδάσκει απλόχερα, να συμμετέχουμε σε μια κοινή προσπάθεια προς ένα κοινό στόχο. Δεν εθελοτυφλούμε ότι ο δρόμος είναι δύσβατος, όμως όλοι αναγνωρίζουμε ότι έφθασε η ώρα για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για εποικοδομητική συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet