Οι σωματικές και ψυχολογικές προεκτάσεις της άθλησης στα παιδιά συζητήθηκε στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Οι σωματικές και ψυχολογικές προεκτάσεις της άθλησης στα παιδιά συζητήθηκε στον Δήμο Πεντέλης

Εκδήλωση με θέμα «Άθληση στα παιδιά – Σωματικές και ψυχολογικές προεκτάσεις» πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Πεντέλης και την Ένωση Γονέων του Δήμου Πεντέλης.

Ομιλητές ήταν ο κ. Ευστάθιος Μπάλλας, ορθοπαιδικός χειρουργός, παιδοορθοπαιδικός, επιμελητής του Ομίλου Υγεία και Μετροπόλιταν,  επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου παιδικής άσκησης του Πανεπιστημίου του Έξετερ της Μεγάλης Βρετανίας και η κ. Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Την επιμέλεια από πλευράς Δήμου Πεντέλης είχε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Μαρκαντώνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, οι αντιδήμαρχοι Άγγελος Παλαιοδήμος και Άντα Μπούσουλα, o γενικός γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης, Παναγιώτης Κρανιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Φρεμεντίτης, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αιμιλία Λεονταρίτου, η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Σέβη Πάχνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Νίκος Μαδάκης, ο πρόεδρος του ΣΦΑ Φοίβος Μελισσίων, Βασίλης Γεωργακόπουλος. Επίσης, παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων η αντιπρόεδρος Κατερίνα Αρναούτογλου, η γραμματέας Βίκυ Καψή, η έφορος Φωτεινή Δεληδήμου και το μέλος Μαρία Τουγουντζόγλου, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων σχολείων του Δήμου Πεντέλης, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων της πόλης, νεαροί αθλητές από τα αναπτυξιακά τμήματα του Αθλητικού Ομίλου Μελισσίων (ΑΟΜ) και πολλοί γονείς.

Την εκδήλωση προλόγισαν η κ. Φωτεινή Μαρκαντώνη και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πεντέλης, Νίκος Μαδάκης.

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός και παιδοορθοπαιδικός Στάθης Μπάλλας, και η ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Κωνσταντίνα Μαγκλάρα έδωσαν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα των γονέων, όπως το πότε είναι η σωστή ηλικία να ξεκινήσει ένα παιδί τον αθλητισμό, το πώς επιλέγεται ένα άθλημα για το παιδί, πόσο πρέπει να προπονείται ένα παιδί το πώς γίνεται ένα παιδί πρωταθλητής, καθώς και τρόπους μείωσης των τραυματισμών στα παιδιά.

Τέλος, αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν το πόσο σχετίζονται οι αναπτυξιακές διαταραχές κινητικού συντονισμού με μαθησιακές δυσκολίες, το πόσο και κάτω από ποιες προϋποθέσεις επηρεάζει η άθληση τη σχολική επίδοση, καθώς και το ποια είναι τα ψυχολογικά οφέλη της φυσικής δραστηριότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet