Ανήλικοι δράστες προκάλεσαν φθορές στο 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων – Τι δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Πεντέλη

Ανήλικοι δράστες προκάλεσαν φθορές στο 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων – Τι δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης

Ανήλικοι δράστες προέβησαν το βράδυ της Κυριακής 20/9 σε βανδαλισμούς στο 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων, στο οποίο πρόσφατα είχαν γίνει εκτεταμένες κατασκευαστικές εργασίες.

Παρά το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, όπως ενημερώνει η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητα Κεχαγιά.

Η ίδια, εμφανώς ενοχλημένη από το συμβάν, προειδοποιεί ότι «θα τιμωρηθούν αυστηρά όσοι ευθύνονται για τις δολιοφθορές και τους βανδαλισμούς στα σχολεία μας».

Ειδικότερα, στη δήλωσή της για το επεισόδιο αναφέρει:

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων χθες βράδυ, ένα σχολικό κτήριο στο οποίο έγιναν εκτεταμένες επισκευές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλάχθηκε η σκεπή, βάφτηκαν εσωτερικά οι αίθουσες, οι διάδρομοι και τα κλιμακοστάσια, αλλάχτηκαν τα φωτιστικά σώματα σε ένα μεγάλο μέρος των αιθουσών και του υπολοίπου κτηρίου.

Ο συναγερμός που διέθετε το σχολείο λειτούργησε, έσπευσαν στο κτήριο η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ο διευθυντής του Γυμνασίου και η πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η παρουσία των οποίων έτρεψε σε φυγή τους ανήλικους βανδάλους, που πρόλαβαν να διαφύγουν, έχοντας προκαλέσει ζημιές στον συναγερμό του κτηρίου, σε πόρτες και πυροσβεστήρες.

Οι δολιοφθορές και οι βανδαλισμοί δεν έχουν θέση στην πόλη μας.  Από που αντλούν το δικαίωμα αυτοί που καταστρέφουν δημόσια περιουσία, η οποία ανήκει σε όλους τους δημότες, να βανδαλίζουν και να σπάνε; Η Αστυνομία και οι αρμόδιες διωκτικές αρχές έχουν ειδοποιηθεί και επιλαμβάνονται με όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες και όσοι ευθύνονται θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Οι ζημιές θα αποκατασταθούν άμεσα και το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet