Γ. Ζούνης: Χωματερή διαστάσεων… ΧΥΤΑ στο Πεντελικό βουνό – Ενδιαφέρεται κανείς;
Ποιότητα Ζωής

Γ. Ζούνης: Χωματερή διαστάσεων… ΧΥΤΑ στο Πεντελικό βουνό – Ενδιαφέρεται κανείς;

Σε μια νέα καταγγελία για την ύπαρξη παράνομης χωματερής στο Πεντελικό βουνό, για την οποία μάλιστα σημειώνει ότι παίρνει «διαστάσεις ΧΥΤΑ», κάνει λόγο ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή Γιάννης Ζούνης. Μάλιστα, συνοδεύει την καταγγελία του και από ένα βίντεο, το οποίο δείχνει τον χώρο όπου συντηρείται η προαναφερόμενη χωματερή.

https://www.youtube.com/watch?v=RUmNYlU5Llc&feature=youtu.be

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Ζούνης αναφέρει:

Κανονικά θα έπρεπε να ανταλλάσσουμε μόνο ευχές για τη νέα χρονιά, η επικαιρότητα όμως δεν μας αφήνει.

Η μεσημεριανή Σαββατιάτικη βόλτα που συνηθίζω να κάνω στην Πεντέλη αναγκαστικά με οδηγεί σε μια νέα καταγγελία.

Το επιβαρυμένο Πεντελικό βουνό, για ακόμα μια φορά, όπως φαίνεται στο βίντεο, επιβαρύνεται με μια χωματερή που έχει προεκτάσεις… ΧΥΤΑ (σ.σ.: Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων). Μάλιστα το «έγκλημα» διαπράχτηκε εντός των εορταστικών ημερών και το αναφέρω με βεβαιότητα γιατί επισκέπτομαι συχνά το βουνό μας. Και δυστυχώς δεν είναι η μόνη παραβατική συμπεριφορά που διαπράττεται στην Πεντέλη, με την ανοχή της παρούσας διοίκησης. Σύντομα θα αποκαλυφθούν και άλλες παρόμοιες πράξεις…

Ο συγκεκριμένος παράνομος «ΧΥΤΑ» συνιστά πολύ σοβαρή κατάσταση, η οποία επιβαρύνει άμεσα το Σταυρόρεμα που καταλήγει στο Ποδονίφτη. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται σε έναν περιφραγμένο δημοτικό χώρο να έχει γίνει κάτι τόσο σοβαρό και να μην γνωρίζει κανένας τίποτα!

Τα πράγματα τείνουν να πάρουν ακραίες διαστάσεις και επειδή η Φύση δεν μπορεί να περιμένει τις δημοτικές εκλογές, γι’ αυτόν τον λόγο θα πιέσω με όλες τις δυνάμεις μου ώστε να απομακρυνθούν τα σκουπίδια και τα μπάζα από την Πεντέλη μας. Το ίδιο οφείλει να πράξει και ο δήμαρχος, εάν διαθέτει έστω και ίχνος οικολογικής συνείδησης…

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη, δεσμευόμαστε ότι η επόμενη μέρα στην Πεντέλη θα φέρει μια νέα προοπτική για τους πολίτες και το περιβάλλον στον Δήμο μας.

Το Πεντελικό μάς χρειάζεται όλους και η προστασία του πρέπει να είναι συλλογική. Όσο για το πρόβλημα των απορριμμάτων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μείζον θέμα ιδιαίτερα για την περιοχή μας, δεν μπορεί να μας αφήνει αμέτοχους. Ο σχεδιασμός, ο εκσυγχρονισμός των μέσων και η εκπαίδευση των εργαζομένων και πολιτών στις νέες τεχνολογίες διαλογής και διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και η αλλαγή στις καθημερινές συνήθειές μας σε ό,τι αφορά τα απορρίμματα, είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας.

Θέλουμε και επιδιώξουμε έναν Δήμο πραγματικά καθαρό, που δεν θα προσπαθεί να «κρύψει τη γύμνια» του σε αυτοσχέδιες χωματερές.

Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά, που θα σηματοδοτήσει μια Νέα Αρχή, με Νέους Ανθρώπους, για τον Δήμο Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet