Video

Δεν θα προχωρήσει το συγκρότημα στον Λόφο Κουφού -VIDEO

Το θέμα που ανέκυψε στον Λόφο Κουφού, στο Πεντελικό, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος 2.500 τ.μ. από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΟΧΙ κατοίκων στην ανέγερση κτηρίου στον Λόφο Κουφού) αποτέλεσε ένα από τα θέματα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 2 Μαΐου η δημοτική παράταξη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Μελίσσια – Ν. Πεντέλη – Πεντέλη, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μανώλη Γραφάκο.

Σε αυτήν, τόσο ο κ. Μ. Γραφάκος, όσο και η πρώην αντιδήμαρχος Μελισσίων, Τοπογράφος-Μηχανικός Δήμητρα Κεχαγιά, αφού ξεκαθάρισαν ότι η άδεια με την οποία πραγματοποιούνται οι εργασίες είναι νόμιμη (καθώς αξιοποιεί σχετικές ρυμοτομικές ρυθμίσεις που ισχύουν για την περιοχή), προανήγγειλαν ότι, από την επομένη των εκλογών κι εφόσον έχουν λάβει τη λαϊκή εντολή, θα καταστήσουν σαφές προς τους ενδιαφερόμενους ότι τα σημερινά σχέδια για την ανέγερση του συγκεκριμένου κτηρίου τους βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Μάλιστα, όπως επεσήμαναν, έχουν εντοπιστεί μερικά «κενά», τα οποία θα αξιοποιήσουν για να εμποδίσουν την υλοποίηση του παραπάνω κτηρίου.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο κ. Μ. Γραφάκος έσπευσε να δηλώσει ότι δεν είναι κάθετα αντίθετος στο να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των όσων ορίζουν το Προεδρικό Διάταγμα για το Πεντελικό και οι δασικοί κανόνες και βέβαια, ό,τι γίνει να σέβεται το ανάγλυφο της περιοχής.

Από τα σημαντικά στοιχεία που ανέδειξε η συνέντευξη Τύπου ήταν ότι το πρόβλημα στην Π. Πεντέλη πηγάζει στην έλλεψη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, για το οποίο ο κ. Μ. Γραφάκος «χρεώνει» προσωπικά τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη. Μάλιστα, κατηγορεί τον τελευταίο και για υποκριτική στάση, σχετικά με την επιστολή που απέστειλε για το θέμα στο ΥΠΕΚΑ, λέγοντας ότι ο ίδιος γνώριζε πολύ καλά όλες τις παραμέτρους που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet