Δημήτρης Αποστολάκος: Η διοίκηση Στεργίου επιμένει στις ανεξέλεγκτες κοπές δένδρων στα Μελίσσια
Κοινωνία

Δημήτρης Αποστολάκος: Η διοίκηση Στεργίου επιμένει στις ανεξέλεγκτες κοπές δένδρων στα Μελίσσια

Για «ανεξέλεγκτες κοπές δένδρων στα Μελίσσια» από τη διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή Δημήτρης Αποστολάκος.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Αποστολάκος, αφού αναφέρεται στις συνεχείς παρεμβάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο όποτε έρχεται θέμα για κοπές δένδρων, κάνει έκκληση για αναθεώρηση του τρόπου που λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις, πριν δημιουργηθεί «οικολογικό πρόβλημα άνευ προηγουμένου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου:

Ας ελπίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της διοίκησης του δημάρχου Πεντέλης, Δ. Στεργίου, να έχει μείνει κάποιο δένδρο στα Μελίσσια που δεν θα έχει κοπεί.

Οι εισηγήσεις για κοπές δέντρων στο Δημοτικό Συμβούλιο, από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, έρχονται σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση και δυστυχώς ψηφίζονται κατά πλειοψηφία. Παρά τις πολλές παρεμβάσεις μου επ΄ αυτού του θέματος για αλλαγή και αναθεώρηση του πλαισίου λήψης των σχετικών αποφάσεων, δεν έχει αλλάξει τίποτα μέχρι σήμερα.

Αντιθέτως, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ληφθεί αποφάσεις για κοπές δεκάδων πεύκων, κυπαρισσιών, λευκών και άλλων. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες κοπές δεν αφορούν μόνο ξερά ή άρρωστα δένδρα, κάτι που εξάλλου θα ήταν δύσκολο να διαπιστωθεί, μιας και η διοίκηση δεν αξιοποιεί τις εξειδικευμένες γνώσεις κάποιου γεωπόνου…

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 ελήφθη απόφαση για κοπή 9(!) δένδρων.

Η γενικότητα και προχειρότητα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται από τη διοίκηση οι αιτήσεις για κοπές δέντρων δημιουργεί οικολογικό πρόβλημα άνευ προηγουμένου.

Κάνω έκκληση για αναθεώρηση των αποφάσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet