Ενημέρωση για τις παιδικές χαρές της Πεντέλης ζητεί η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Ποιότητα Ζωής

Ενημέρωση για τις παιδικές χαρές της Πεντέλης ζητεί η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Επιστολή προς τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη απέστειλαν, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους όπως αναφέρουν, ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Μανώλης Γραφάκος και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Δήμητρα Κεχαγιά. Στην επιστολή αυτή οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν από τον δήμαρχο  να ενημερωθούν για την κατάσταση και τις συνθήκες ασφάλειας των παιδικών χαρών της πόλης. Κι αυτό, όπως εξηγεί συμπληρωματικό δελτίο Τύπου, καθώς με βάση τη νομοθεσία οι παιδικές χαρές πρέπει να έχουν πιστοποιητικό ασφάλειας, ώστε κατά το δυνατό να διασφαλίζονται συνθήκες ασφάλειας για τα παιδιά που παίζουν σε αυτές.

Ανάμεσα στα στοιχεία για τις παιδικές χαρές που ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είναι και τα εξής:

  • Θέση και έκταση.
  • Έτος κατασκευής τους και έτος ανανέωσης του εξοπλισμού τους.
  • Τι εξοπλισμό διαθέτουν (όργανα, δάπεδο, περίφραξη, λοιπές κατασκευές).

Επίσης ζητούν να ενημερωθούν για τα εξής:

  1. Ποιες από τις παιδικές χαρές του Δήμου πληρούν τις προϋποθέσεις κατασκευής, λειτουργίας και ασφάλειας σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (υ.α. 28492/09 – ΦΕΚ Β΄ 931, όπως τροποποιήθηκε με την υ.α. 27934/14 – Β΄2029), καθώς και για πόσες και ποιες από αυτές δεν προκύπτει ο χρόνος εγκατάστασης ή δεν υφίσταται φάκελος κατασκευαστή με αναλυτικά στοιχεία, οπότε ο Δήμος θα πρέπει να προβεί σε διορθωτικές παρεμβάσεις. Ποιες οι παρεμβάσεις αυτές και ποια η κοστολόγησή τους.
  2. Το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης αυτών, καθώς και τον φορέα ελέγχου και πιστοποίησης (εάν και εφόσον υπάρχει).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet