Λαϊκή Συσπείρωση: «Να αξιοποιηθεί προς το συμφέρον του λαού το Ο.Τ. 196»
Ποιότητα Ζωής

Λαϊκή Συσπείρωση: «Να αξιοποιηθεί προς το συμφέρον του λαού το Ο.Τ. 196»

Κατά της διοίκησης Στεργίου, αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων του πρώην Δήμου Μελισσίων, στρέφεται η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, με αφορμή τις εξελίξει γύρω από το Ο.Τ. 196, στα Μελίσσια, που κινδυνεύει να χαθεί για τον Δήμο. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η παράταξη ζητεί να διασφαλιστεί ότι ο χώρος θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ παράλληλα απορρίπτει κάθε σκέψη η αξιοποίηση αυτή να υλοποιηθεί μέσω συνεργασίας με ιδιώτες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !
Να αξιοποιηθεί το Ο.Τ. 196 για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) υπέρ της άρσης της απαλλοτρίωσης τμήματος του Οικοδομικού Τετραγώνου 196, κατοχυρωμένου εδώ και χρόνια για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, αποτελεί αδιαμφισβήτητα αρνητική εξέλιξη πρώτα και κύρια για τον λαό της περιοχής και τα παιδιά του. Αυτό γιατί σημειώνεται υποχώρηση από την πάγια θέση (ΦΕΚ 403 ΑΑΠ, αλλά και ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου) ότι ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών κτιριακής υποδομής και άλλων δραστηριοτήτων για τους μαθητές .

Οι ευθύνες των Διοικήσεων του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα είναι τεράστιες και προφανείς. Κωφεύουν απέναντι στις πιεστικές λαϊκές ανάγκες, κάνουν τα γλυκά μάτια στα μεγάλα συμφέροντα.

Η διοίκηση Στεργίου είναι υπεύθυνη και υπόλογη για τη σημερινή κατάσταση έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την αρνητική για τον Δήμο γνωμοδότηση του ΣΥΠΟΘΑ. Το επιχείρημα της ότι δεν αποτελούν αδράνεια «τα επανειλημμένα έγγραφα» προς τις αρμόδιες αρχές μόνο γέλιο προκαλεί. Οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές που στηρίζουμε τον συνδυασμό του ΚΚΕ, τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ξέρουμε πως η διεκδίκηση για να έχει αποτελέσματα δε γίνεται με «έγγραφα», αλλά κυρίως με την οργάνωση και τη μαχητική κινητοποίηση των εργαζόμενων, των δημοτών μας. H σημερινή διοίκηση αποδέχεται άλλωστε τη συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση του Δήμου από την κεντρική εξουσία, στερώντας τη δυνατότητα κάλυψης στοιχειωδών αναγκών για τα παιδιά μας.

Ευθύνη όμως φέρουν και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις, και η διοίκηση Γραφάκου. Κανείς δεν είναι «αθώος του αίματος». Το ζήτημα με το Ο.Τ. 196 δεν είναι σημερινό και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Το Ο.Τ. 196 έχει δεσμευθεί εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες! Καμιά όμως από τις αντιλαϊκές διοικήσεις δεν έπραξε τα δέοντα προκειμένου να εξυπηρετηθεί τα λαϊκό συμφέρον, να αποδοθεί δηλαδή ο συγκεκριμένος χώρος στους εργαζόμενους των Μελισσίων για τις ανάγκες του.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη ωστόσο δεν δείχνει μόνο τα όρια, την «αδράνεια» της δημοτικής αρχής, όπως την κατηγορούν οι παρατάξεις Γραφάκου και Φειδοπιάστη. Δείχνει πάνω απ΄ όλα τα όρια της κυρίαρχης πολιτικής, του ίδιου του συστήματος. Αναδεικνύεται με δραματικό τρόπο η οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι με ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς και ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του “Καλλικράτη”, που μετακυλίει το κόστος της παιδείας στις πλάτες του λαού.

Όσοι κινούνται σε αυτό τον μονόδρομο πρέπει να απολογηθούν.

  • Τι έκαναν για να μην συγχωνευτούν το 1ο με το 6ο Δημοτικό Σχολείο;
  • Aκόμα και αν περάσει οριστικά στον Δήμο το Ο.Τ. 196, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, με τι όρους θα γίνει επέκταση ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για το 1ο Δημοτικό; Με όρους ΣΔΙΤ, όπως το σχολείο που εγκαινίασε περιχαρής ο δήμαρχος στην Καλλιθέα Πεντέλης, με ξεζούμισμα δηλαδή του λαού και προίκα στον επιχειρηματία-επενδυτή;

Επαναλαμβάνουμε τη σταθερή θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης:

Είναι ευθύνη του κράτους να εξασφαλίζει δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν Παιδεία σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, επαρκείς χώρους αθλητισμού και άλλων δραστηριοτήτων. Καλούμε τους εργαζόμενους των Μελισσίων, της Νέας και της Παλαιάς Πεντέλης να αγωνιστούν για γενναία κρατική χρηματοδότηση. Οι ανάγκες του λαού μας δεν μπορούν να περιμένουν. Εδώ και τώρα να κατοχυρωθεί στην πράξη το Ο.Τ. 196 ως χώρος για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων.

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!
Μελίσσια, Δευτέρα 24/11/2014
Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet