Ξεκινά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Ξεκινά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στον Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος για τους πολίτες και την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υλοποιεί πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών, εντός των διοικητικών του ορίων, σε ρέματα, φρεάτια και σχάρες.

Οι επεμβάσεις στα φρεάτια και οι ψεκασμοί στα ρέματα από τον Δήμο Πεντέλης ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο 2015.

Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί το αντίστοιχο Πρόγραμμα Καταπολέμηση Κουνουπιών σε ρέματα με 1ο κύκλο εφαρμογής την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015.

Εκτός όμως από τις παραπάνω ενέργειες, για να είναι αποτελεσματικό το πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών, θα πρέπει οι δημότες, να λαμβάνουν τα παρακάτω μέτρα:

α. Να μη ρίπτονται ακάθαρτα νερά και απορρίμματα ανεξέλεγκτα.
β. Τα πάσης φύσεως ακάθαρτα νερά να οδηγούνται στο δίκτυο ακαθάρτων, όπου υπάρχει ή στεγανό βόθρο.
γ. Τα φρεάτια και τα καπάκια βόθρων να είναι ερμητικά κλειστά καθώς και τοποθέτηση σκέπαστρων στα στόμια των πηγαδιών.
δ. Να μη διοχετεύονται ακάθαρτα νερά μέσω αγωγών στο ρείθρο του δρόμου.
ε. Να ελέγχονται οι χώροι γύρω από το σπίτι (αυλές, κήποι κ.λπ.), ώστε να μην υπάρχουν δοχεία και κοιλότητες στο έδαφος, που μπορεί να αποτελέσουν εστία συγκέντρωσης στάσιμων νερών.
στ. Να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ατομικής πρόληψης (μακριά ρούχα, εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σκευάσματα κ.λπ.).
ζ. Οι επαγγελματίες που απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες να φροντίζουν, σύμφωνα και με τις οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τον άμεσο εργαστηριακό έλεγχο για ελονοσία σε όσα άτομα προέρχονται ή διέμειναν ή ταξίδεψαν τα τελευταία πέντε (5) έτη σε ενδημικές χώρες και παρουσιάζουν συμπτώματα συμβατά με την ελονοσία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet