Οι κινήσεις κατά της κεραίας COSMOTE στην 1η γειτονιά Μελισσίων
Ποιότητα Ζωής

Οι κινήσεις κατά της κεραίας COSMOTE στην 1η γειτονιά Μελισσίων

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Ενάντια στις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας Εντός Οικιστικού Ιστού ενημερώνει τους πολίτες Πεντέλης για τις εξελίξεις των προσπαθειών που καταβάλλει για την απομάκρυνση της κεραίας  COSMOTE επί της οδού Λευκάδος, στη Δημοτική Ενότητα Μελισσίων (1η γειτονιά). Σημειώνεται ότι για το θέμα είχαν πραγματοποιηθεί κινητοποιήσεων κατοίκων και φορέων το περασμένο καλοκαίρι («Βράζει» η 1η γειτονιά Μελισσίων για την κεραία, Συγκέντρωση-ενημέρωση για τον «πόλεμο» κατά των κεραιών – VIDEO).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σε συνέχεια της πρώτης μας επικοινωνίας μας μαζί σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την περαιτέρω πρόδο των ενεργειών μας σε σχέση με την απομάκρυνση της κεραίας της COSMOTE επί της οδού Λευκάδος.

  • Στις 26 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή κυρίου Λουκά Μαργαρίτη, από το τμήμα Βιολογίας Κυττάρου & Βιοφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας V/m σε τέσσερα σημεία – μικρότερα των 300 μέτρων από την εν λόγω κεραία. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι, διαβάζοντας την επισυναπτόμενη γνωμοδότηση του κυρίου Μαργαρίτη (Γνωμάτευση – 26/09/14 – ΜΕΛΙΣΣΙΑ), η απομάκρυνση της κεραίας είναι πλέον επιτακτική!
  • Ελέγχουμε εξονυχιστικά την πολεοδομική άδεια του κτηρίου του ΟΤΕ επί της οδού Λευκάδος (να σημειωθεί ότι η αρχική άδεια οικοδομής είναι από το 1974, με άδεια μετατροπής το 1988, η οποία προέβλεπε ήδη την ανάρτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας!). Η ομάδα Πολιτικών Μηχανικών που συμμετέχουν στον αγώνα μας έχουν ήδη εντοπίσει κάποιες αστοχίες στις άδειες τις οποίες φυσικά θα ενσωματώσουμε στην κατάθεσή μας για ασφαλιστικά μέτρα κατά της λειτουργίας της κεραίας.
  • Έχουμε συγκεντρώσει περίπου 250 υπογραφές από κατοίκους και γονείς των πέριξ σχολείων, οι οποίες και θα αξιοποιηθούν κατάλληλα από τους δικηγόρους μας
  • Είμαστε σε επικοινωνία με τον δικηγόρο (κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο) του Δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, όπου αντίστοιχα και αυτοί είναι αντιμέτωποι με κεραία COSMOTE δίπλα σε σχολεία. Ο Δήμος Πυλαίας, τον Σεπτέμβριο, κατάφερε να κερδίσει τη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία απαγορεύεται προσωρινά τόσο η τοποθέτηση όσο και η λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας, αλλά και οποιουδήποτε εξαρτήματος-μηχανήματος στο σημείο.
  • Δεν καταφέραμε να καταθέσουμε ακόμα τον πλήρη φάκελο αιτούμενοι ασφαλιστικά μέτρα κατά της λειτουργίας της κεραίας. Ο λόγος είναι οτι προσπαθούμε ο φάκελός μας να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης, εντοπίζοντας περισσότερα τρωτά σημεία στην υπόθεση της COSMOTE.

Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή σας στον αγώνα που δίνουμε για την υγεία όλων μας και κυρίως των παιδιών μας!

Πιστοί στην υπόσχεσή μας, θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους σχετικά με την πρόοδο των εργασιών και θα σας παρακαλούσαμε να είστε σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε κινητοποίηση χρειαστεί να προβούμε!

Ευχαριστούμε!

Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Ενάντια στις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας Εντός Οικιστικού Ιστού

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet