Πραγματική γιορτή η 3η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2020 από τον ΣΠΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πραγματική γιορτή η 3η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2020 από τον ΣΠΑΠ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρουσία εκατοντάδων μαθητών σχολείων που συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο «Μαθαίνω Για Τα Δάση», η 3η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2020, που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Η αναδάσωση, η οποία έγινε με τη μέθοδο της φύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών, είχε ως κύριο στόχο την ενίσχυση και τη συμπλήρωση των ήδη αναδασωμένων περιοχών.

Εθελοντές του ΣΠΑΠ μαζί με εκατοντάδες μαθητές, έχοντας σύμμαχο τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ και της ΕΕΠΦ στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό, φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια.

Στη συγκεκριμένη δράση παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης Σοφία Καινούργιου και η τοπική σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου.

Ο κ. Βλ. Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της αναδάσωσης: «Υλοποιούμε σήμερα  σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης την τρίτη αναδάσωση για το 2020, με τη μέθοδο της φύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών. Είμαστε εδώ στην περιοχή  της Νταού Πεντέλης, η οποία έχει στο παρελθόν αναδασωθεί από τον ΣΠΑΠ και σήμερα καλύπτουμε τα όσα ενδεχόμενα κενά υπάρχουν εμπλουτίζοντας τη βλάστηση με νέα δέντρα.

»Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση τόσων περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες και παιδιά αγκαλιάζουν κάθε φορά τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να συγκρατούνται τα νερά της βροχής και να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες.

»Εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και όποια άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε τον σκοπό μας».

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ συνεχάρη όλους τους εθελοντές που έδωσαν το «παρών» στην περιοχή της Νταού Πεντέλης για την 3η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2020, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την ΕΕΠΦ για την εξαιρετική συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet