«Πρώτης τάξεως “δωράκι” σε όσους θέλουν να “κόψουν” οικόπεδα στον Πρ. Ηλία»
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

«Πρώτης τάξεως “δωράκι” σε όσους θέλουν να “κόψουν” οικόπεδα στον Πρ. Ηλία»

«Για πρώτης τάξεως δωράκι» σε όσους «εποφθαλμιούν το βορειοδυτικό τμήμα του Λόφου του Προφήτη Ηλία» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Πεντέλη Εν Δράσει, σχολιάζοντας τη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή του γηπέδου στη Ν. Πεντέλη.

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη του Αντώνη Φειδοπιάστη κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη ότι «φέρνει από την πίσω πόρτα» όσους ιδιώτες διεκδικούν 41 οικόπεδα στην προαναφερόμενη περιοχή, βάζοντας σε περιπέτειες τις επόμενες γενιές Πεντελιωτών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Πεντέλη Εν Δράσει: Πρώτης τάξεως «δωράκι» σε όσους θέλουν να «κόψουν» οικόπεδα στον Προφήτη Ηλία στη Ν. Πεντέλη

Πρώτης τάξεως «δωράκι» έκανε η διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης, Δ. Στεργίου-Καψάλη, σε όλους εκείνους που εποφθαλμιούν το βορειοδυτικό τμήμα του Λόφου του Προφήτη Ηλία, στη Νέα Πεντέλη.

Ντάλα καλοκαίρι, η διοίκηση έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση για την προώθηση τροποποίησης Σχεδίου στον Λόφο Προφήτη Ηλία – Θάλωσι.

Με πρόσχημα την ανάγκη δημιουργίας γηπέδου ποδοσφαίρου, η δημοτική αρχή Στεργίου ουσιαστικά φέρνει «από την πίσω πόρτα» σε προνομιακή θέση τους ιδιώτες που διεκδικούν 41 οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή, επιμένοντας ν’ αφήνει… μετέωρο το πολεοδομικό καθεστώς της.

Ο δήμαρχος, για «να ρίξει στάχτη στα μάτια», επέμενε ότι η εισήγησή του θεωρεί ως εντός Σχεδίου μόνο τα περίπου 16 στρέμματα, όπου προορίζεται να γίνει το γήπεδο. Όμως, όταν «στριμώχτηκε» από τη μειοψηφία, «ανέκρουσε πρύμναν». Η πρόταση της Πεντέλη Εν Δράσει και του επικεφαλής της, Αντώνη Φειδοπιάστη, ήταν σαφής, ξεκάθαρη και δεν επιδεχόταν καμιάς παρερμηνείας, ενώ υποστηρίχθηκε και από τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας. Ναι στο γήπεδο, αλλά με βασικές προϋποθέσεις ότι πρώτον, τα υπόλοιπα 36 στρέμματα που περιβάλλουν τον χώρο όπου προορίζεται το γήπεδο θα παραμείνουν εκτός Σχεδίου και δεύτερον, ότι ο Δήμος θα σταθεί απέναντι σε κάθε διεκδίκηση ιδιώτη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος έπρεπε να επιλέξει. Κι επέλεξε με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τα πολιτικά γραμμάτια που έχει υπογράψει. Αρνήθηκε, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην εξυπηρέτηση των «φίλων» μας.

Έτσι, και το θέμα της κατασκευής του γηπέδου κατά πάσα πιθανότητα θα… βρει τοίχο και η περιοχή του Προφήτη Ηλία μπαίνει σε πολεοδομικές περιπέτειες, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επόμενες γενιές των Πεντελιωτών. Εκτός κι αν η επιλογή του δημάρχου «σφυριχτεί οφσάιντ» από τα ανώτερα ελεγκτικά όργανα, οπότε μπορεί ν’ αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά ταυτόχρονα η κατασκευή του γηπέδου θα μετατεθεί στο… μέλλον. 

Άρα, σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Πεντέλης θα έχει χάσει ακόμη μια «μάχη» για ένα καλύτερο αύριο, εξαιτίας των χειρισμών μιας διοίκησης που εξακολουθεί ν’ αντιμετωπίζει τον Δήμο σαν «τσιφλίκι» της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet