Συμπολιτεία: Έχουν «παγώσει» όλα τα πολεοδομικά ζητήματα της πόλης
Ποιότητα Ζωής

Συμπολιτεία: Έχουν «παγώσει» όλα τα πολεοδομικά ζητήματα της πόλης

Συνάντηση με τον δασάρχη Πεντέλης είχαν τα στελέχη της δημοτικής παράταξης Συμπολιτεία Δήμητρα Κεχαγιά, δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος και Δημήτρης Γκελντής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) Δήμου Πεντέλης, στο δασαρχείο Πεντέλης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με θέμα το γήπεδο της Νέας Πεντέλης και την εξεύρεση λύσεων για την αναβάθμισή του με χλοοτάπητα, ένα χρόνιο, όπως τονίζει η παράταξη, αίτημα της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη καταλογίζει «ανικανότητα» στη δημοτική Αρχή του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη τόσο για τα θέματα που αφορούν στο γήπεδο της Νέας Πεντέλης, όσο και για άλλα θέματα πολεοδομικής φύσεως του Δήμου, επισημαίνοντας ότι αυτά έχουν ουσιαστικά «παγώσει». Συγκεκριμένα, σημειώνει:

Η Συμπολιτεία είχε εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για το κατά πόσο η πορεία που ακολουθεί η δημοτική Αρχή του κ. Στεργίου θα φέρει αίσιο τέλος.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία εξετάστηκε σε βάθος το όλο θέμα, καθώς και οι εναλλακτικές λύσεις για τη δημιουργία του γηπέδου, η Συμπολιτεία είναι πλέον απολύτως βέβαιη ότι ο δρόμος που ακολουθεί ο κ. Στεργίου θα συνεχίσει το αδιέξοδο που εδώ και επτά χρόνια βρίσκεται το θέμα, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής Αρχής.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα πολεοδομικής φύσεως ζητήματα στην πόλη έχουν ουσιαστικά παγώσει, λόγω της άγνοιας και ανικανότητας της δημοτικής Αρχής. Θυμίζουμε:

  • Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κοινότητας Παλαιάς Πεντέλης, τελματωμένο εδώ και 15 χρόνια.
  • Αναθεώρηση σχεδίου Μελισσίων, δεν έχει γίνει το παραμικρό από το 2011. Μια διαδικασία που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ήδη από το 2012.
  • Επέκταση σχεδίου πόλης Μελισσίων, σε τέλμα από το 2011, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2012.
  • Επέκταση σχεδίου πόλης Νέας Πεντέλης στην περιοχή της 25ης Μαρτίου, σε τέλμα από το 2011, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2012.
  • Καμία πράξη αναλογισμού για διάνοιξη οδών δεν προχώρησε σε Μελίσσια και Νέα Πεντέλη από τις αρχές του 2011 και μετά.
  • Καμία πρόταση τροποποίησης σχεδίου πόλης που προώθησε η διοίκηση Στεργίου δεν έχει προχωρήσει!

Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο κ. Στεργίου δεν μπορεί ούτε να κατανοήσει, ούτε προφανώς να λύσει τα θέματα αυτά. Έχει βρει τον εύκολο δρόμο, να βγάζει δελτία Τύπου για τις ευθύνες των άλλων. Έχει βρει τον εύκολο δρόμο να παραμυθιάζει τους πολίτες.

Επτά χρόνια πλέον απόλυτης απραξίας και αδυναμίας επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων της πόλης είναι αρκετά για τον κάθε ένα να αντιληφθεί ότι ο κ. Στεργίου δεν μπορεί να λύσει κανένα από αυτά τα ζητήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet