Συμπολιτεία: «Δολοφόνησε πολεοδομικά τα Μελίσσια ο Δ. Στεργίου»
Ποιότητα Ζωής

Συμπολιτεία: «Δολοφόνησε πολεοδομικά τα Μελίσσια ο Δ. Στεργίου»

«Δολοφόνησε πολεοδομικά τα Μελίσσια ο Δ. Στεργίου» δηλώνει η παράταξη Συμπολιτεία μετά από απόφαση της διοίκησης του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη που περιόρισε τον πολεοδομικό σχεδιασμό των Μελισσίων σε ότι αφορά τις χρήσεις γης και τον συντελεστή δόμησης, όπως αναφέρει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της.

Η παράταξη κάνει λόγο για 82,1 στρέμματα ελεύθερων χώρων, χώρων στάθμευσης, κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στα Μελίσσια τα οποία «χάνονται».

Χάνονται 81,2 στρέμματα ελεύθερων χώρων, χώρων στάθμευσης, κοινόχρηστων και κοινωφελών για τα Μελίσσια
Ο κ. Στεργίου αφού άφησε ομήρους επί τέσσερα χρόνια τους πολίτες που ήθελαν να προχωρήσει η αναθεώρηση σχεδίου για τις χρήσεις γης και τον συντελεστή δόμησης, αποδεσμεύει οικόπεδα μεγαλοϊδιοκτητών, λειτουργώντας με ιδιοτέλεια και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα που τον στήριξαν στις εκλογές.

Τη χειρότερη απόφαση στην ιστορία της πόλης των Μελισσίων έλαβε η δημοτική αρχή Στεργίου που απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν έχει κανένα όραμα για την πόλη και είναι απολύτως επικίνδυνη.

Με τη χθεσινή (σ.σ. Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014) ανιστόρητη απόφασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακύρωσε τον πολεοδομικό σχεδιασμό των Μελισσίων, που επί δύο τετραετίες οι διοικήσεις του Γιάννη Μητρόπουλου και του Μανώλη Γραφάκου, προετοίμαζαν.

Με την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Μελισσίων (ΦΕΚ 572 ΑΑΠ/31.12.2007), προσδιορίστηκαν οι χρήσεις γης, ο συντελεστής δόμησης και οι κοινωφελείς – κοινόχρηστοι χώροι, χώροι πρασίνου και χώροι στάθμευσης που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των Μελισσίων.

Σε εφαρμογή του ΓΠΣ προωθήθηκε σύμφωνα με τη νομοθεσία από τη διοίκηση του Μανώλη Γραφάκου, η διαδικασία αναθεώρησης του σχεδίου πόλης, ώστε όλα όσα προβλέπει το ΓΠΣ, να γίνουν σχέδιο πόλης.

Όλη αυτή η διαδικασία πάγωσε την 1/1/2011 (δηλαδή με την ανάληψη των καθηκόντων της διοίκησης Στεργίου). Από τότε μέχρι χθες, ο κ. Στεργίου δεν έπραξε απολύτως τίποτα.

Τώρα που ασχολήθηκε, θέλοντας δήθεν να πει ότι εφαρμόζει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις περιορίζει τον σχεδιασμό μόνο σε ότι αφορά τις χρήσεις γης και τον συντελεστή δόμησης, αφού άφησε για τέσσερα χρόνια ομήρους πολλούς συμπολίτες μας.

Όμως το βασικότερο ζήτημα της αναθεώρησης σχεδίου είναι η διασφάλιση χώρων που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της πόλης. Για το θέμα αυτό η διοίκηση του Μανώλη Γραφάκου είχε κάνει επιτροπή που ομόφωνα είχε καταλήξει στους χώρους που έπρεπε να δεσμευτούν και οι σχετικές της προτάσεις έγιναν αποδεκτές από τους μελετητές.

Σύμφωνα με τη μελέτη αναθεώρησης προβλέπονταν σε συγκεκριμένα οικόπεδα της πόλης τα εξής:

  • Επτά (7) χώροι συνολικής έκτασης 33 στρεμμάτων για πράσινο, πάρκα, ελεύθερους χώρους.
  • Πέντε (5) χώροι συνολικής έκτασης 11 στρεμμάτων για σχολικές υποδομές.
  • Επτά (7) χώροι συνολικής έκτασης 14,6 στρεμμάτων για αθλητισμό.
  • Τρεις (3) χώροι συνολικής έκτασης 3,2 στρεμμάτων για παιδικούς σταθμούς.
  • Τρεις (3) χώροι συνολικής έκτασης 4,2 στρεμμάτων για παιδικές χαρές.
  • Επτά (7) χώροι συνολικής έκτασης 10,5 στρεμμάτων για στάθμευση.
  • Τρεις (3) χώροι συνολικής έκτασης 4,7 στρεμμάτων για κοινωφελείς χώρους διοίκησης.

Η διοίκηση Στεργίου ακύρωσε αυτόν τον σχεδιασμό, χωρίς καμία δικαιολογία και άφησε προς οικοδόμηση όλους αυτούς τους χώρους. Επέδειξε πρωτοφανή αδιαφορία πρόβλεψης για το μέλλον της πόλης με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα τεράστιο έλλειμμα γης για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της πόλης.

Υποθήκευσε το μέλλον των Μελισσίων, δολοφόνησε πολεοδομικά τα Μελίσσια και έχει το θράσος με δελτίο Τύπου του να πανηγυρίζει για αυτό!!!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν θλιβερός για ακόμα μια φορά ο κ. Στεργίου. Δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα που του τέθηκε και είπε για ακόμα μια φορά ψέματα. Ψέματα ότι για τη δέσμευση των χώρων χρειάζονταν να υπάρχουν χρήματα από τώρα. Ψέμα μεγάλο από δόλο και όχι από άγνοια.

Φυσικά δεν έχουμε απαίτηση από τον κ. Στεργίου να χειριστεί πολεοδομικά θέματα. Ο πρώην Δήμος Πεντέλης είναι ο μοναδικός Δήμος που δεν έχει πολεοδομικό σχεδιασμό.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο κ. Στεργίου δεν είχε τη μέριμνα να χρηματοδοτήσει τη μελέτη αναθεώρησης σχεδίου από Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ, όπως έκαναν άλλοι δήμοι. Μάλιστα με την απόφασή που έλαβε, δεν παρέλαβε καν τμήμα της μελέτης που έχει πληρωθεί. Άρα όταν  χρειαστεί να γίνει ξανά η μελέτη, πρέπει το τμήμα της αυτό να ξαναπληρωθεί!!!

Η απάντηση πλέον στο ερώτημα γιατί στο νέο σχέδιο των Μελισσίων δεν θα υπάρχουν χώροι πρασίνου, χώροι αθλητισμού, χώροι για παιδικές χαρές, χώροι σχολείων, χώροι στάθμευσης, είναι ότι όλοι αυτοί θυσιάστηκαν, ερήμην των Μελισσιωτών από έναν ανεπαρκή και χωρίς όραμα «δήμαρχο», προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ιδιοτελείς σκοπούς του και τα συμφέροντα που τον εξέλεξαν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet