Συμπολιτεία: Όχι άλλο αλάτι στους δρόμους για τον παγετό
Ποιότητα Ζωής

Συμπολιτεία: Όχι άλλο αλάτι στους δρόμους για τον παγετό

Να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές μορφές υλικών, πιο φιλικών στο περιβάλλον, για την αντιμετώπιση του παγετού στον Δήμο Πεντέλης πρότεινε η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είχε προηγηθεί πρόταση της διοίκησης για αγορά αλατιού, ύψους 71.000 ευρώ. Από πλευράς Συμπολιτείας, η δημοτιική σύμβουλος Γεωργία Μητροπούλου έθεσε το ζήτημα της προστασίας της πόλης από τον παγετό στη βάση της χρήσης άλλων υλικών πιο φιλικών στο περιβάλλον, που δεν προκαλούν τόσες μεγάλες φθορές, “όπως αποδεδειγμένα προκαλεί το αλάτι στο οδόστρωμα και στα πεζοδρόμια της πόλης”.

Στην τοποθέτησή της η κα Γ. Μητροπούλου ανέφερε ότι η μέθοδος αντιμετώπισης του παγετού με αλάτι είναι ξεπερασμένη. Σημείωσε ότι στην πόλη γίνεται κατάχρηση, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις στις υποδομές της, στα αυτοκίνητα και κυρίως στη χλωρίδα και πανίδα του Πεντελικού και της περιοχής συνολικότερα.

Μάλιστα, πρότεινε ο Δήμος να στραφεί σε άλλες μορφές υλικών για την αντιμετώπιση του παγετού, όπως το θαλασσινό νερό, ή το νερό μαζί με αλάτι, η άμμος κ.λπ. Σημείωσε δε ότι σε άλλα κράτη με χειρότερες συνθήκες παγετού από την Ελλάδα έχει ήδη απαγορευθεί η χρήση αλατιού.

Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι θα εξετάσει το θέμα και θα προσπαθήσει φέτος να κάνει χρήση τέτοιων υλικών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet