ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: “Αδράνησε η διοίκηση Στεργίου”
Ποιότητα Ζωής

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: “Αδράνησε η διοίκηση Στεργίου”

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στην υπόθεση που έχει προκύψει με το σχεδιαζόμενο κτηριακό συγκρότημα στον λόφο Κουφού, στο Πεντελικό, εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μανώλη Γραφάκο. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, κατηγορείται η νυν δημοτική αρχή ότι γνώριζε, αλλά αποδέχθηκε σιωπηρά, τα σχέδια για την ανέγερση του οικοδομήματος. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Με αφορμή την κατασκευή νέου κτηριακού συγκροτήματος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δηλώνει αντίθετη με οποιαδήποτε προσπάθεια δόμησης που δεν σέβεται τις ιδιαιτερότητες του Πεντελικού, αλλά και το σύνολο των θεσμοθετημένων όρων που ισχύουν για αυτό.

Το νέο κτήριο, για το οποίο εκδόθηκε η υπ΄ αριθ. 1553/2009 οικοδομική άδεια, προβλέπεται να κατασκευαστεί σε τμήμα του λόφου Κουφού, σε περιοχή για την οποία έχει εγκριθεί, με βάση την υπ΄ αριθ. 67363/1995 απόφαση Νομάρχη (ΦΕΚ Δ΄420) τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο, για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει πληγεί από την πυρκαγιά του 1998, η δε γύρω από την ενταγμένη στο τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο περιοχή από το 1999 έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η σημαντικότερη αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η υπεύθυνη συμμετοχή της στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό της πόλης, καθώς και η συνεχής επαγρύπνησή της για αλλαγές που προωθούνται από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου. Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη μέχρι τώρα στάση της διοίκησης.

Σημειώνουμε ότι:

  • Τα τελευταία 15 χρόνια καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τη διοίκηση Στεργίου, έστω για την τροποποίηση του εν λόγω τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου.
  • Η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης αποτελεί ίσως τη μόνη πόλη της Αττικής που δεν έχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που αποτελεί το μοναδικό τρόπο να τεθούν επιπλέον όρια και περιορισμοί σε ένα τόσο ευαίσθητο και παράλληλα ταλαιπωρημένο περιβάλλον. Ακόμη και στο προτεινόμενο από τη διοίκηση Στεργίου Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, κανείς πρόσθετος περιορισμός δεν προτείνεται για τον συγκεκριμένο χώρο.
  • Είναι αδύνατον η διοίκηση Στεργίου να ισχυρίζεται ότι έλαβε γνώση το 2014 για την ύπαρξη της προαναφερθείσας υπ΄ αριθ. 1553/2009 οικοδομικής άδειας, δεδομένου ότι τα στελέχη όλων των οικοδομικών αδειών υποχρεωτικά τηρούνται στο αρχείο του δήμου.
  • Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να μεταφερθεί η Πολεοδομία στον Δήμο μας, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης των εξελίξεων σε θέματα δόμησης στην πόλη μας.
  • Αντί για ουσιαστικές κινήσεις, που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της περιοχής, ο Δήμος εδώ και τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα και αρκέστηκε σε μια απλή επιστολή, ενώ οι εργασίες για την ανέγερση της οικοδομής έχουν ήδη ξεκινήσει. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρόκειται απλά για ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα του κ. Στεργίου, μέσα σε τόσα άλλα, ενώ είναι σαφής η γνώση του επί του θέματος και η σιωπηρή αποδοχή των τεκταινόμενων στο λόφο Κουφού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet