9 τρόποι για βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμο Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

9 τρόποι για βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμο Πεντέλης

Σε δράσεις που θα συμβάλλουν στην προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και στην Πεντέλη καλεί ο τοπικός Δήμος, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Επιλέγω. Αλλάζω. Συνδυάζω.»

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί, από το 2002, ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2015 αποτελεί η συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Ο Δήμος μας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16-9-2015 έως 22-9-2015 και συνεισφέρει πολλαπλά στην αλλαγή των συνηθειών των πολιτών και στην αναβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος, με την προώθηση και την ενθάρρυνση καινοτόμων «έξυπνων» οικολογικών τρόπων μετακίνησης.

Καλούμε και ενθαρρύνουμε τους Δημότες μας να συμμετάσχουν ενεργά στη βιώσιμη κινητικότητα, μέσω συγκεκριμένων προτεινόμενων δράσεων, όπως οι παρακάτω:

  1. Επιλογή περισσότερο βιώσιμων τρόπων μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και το βάδισμα για την εργασία και αναψυχή, ιδιαίτερα στα κεντρικά σημεία του Δήμου μας.
  2. Χρήση των δικτύων δημόσιας συγκοινωνίας και του δικτύου της δημοτικής συγκοινωνίας των Δήμου μας.
  3. Επιλογή «πράσινων» διαδρομών σε ζωτικές περιοχές του Δήμου μας: Άλσος Ζωοδόχου Πηγής – Παραρεμάτιος πεζόδρομος Πατρών (Δ.Κ. Μελισσίων), πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δ.Κ. Νέας Πεντέλης), περιαστικό δάσος Πεντέλης (Δ.Κ. Πεντέλης).
  4. Εβδομάδα «χωρίς αυτοκίνητο», κυρίως στις κεντρικές γειτονιές του Δήμου μας.
  5. Να μην σταθμεύσουμε τα οχήματά μας σε κεντρικές οδούς του Δήμου μας: Λεωφ. Δημοκρατίας – Ελ. Βενιζέλου – Παν. Τσαλδάρη (Δ.Κ. Μελισσίων), Ηρώων Πολυτεχνείου (Δ.Κ. Νέας Πεντέλης), Βασ. Γεωργίου – Ελ. Βενιζέλου (Δ.Κ. Πεντέλης).
  6. Συμμετοχή εταιρειών και καταστημάτων στις δράσεις, επιβραβεύοντας τους εργαζόμενους που κινούνται βιώσιμα (ειδικές άδειες, μικρά δώρα).
  7. Μετακίνηση των μαθητών από/προς τα σχολεία μέσω διαδρομών του αστικού ιστού με ποδήλατο, βάδισμα και δημοτική συγκοινωνία.
  8. Μείωση ταχύτητας οχημάτων στο δίκτυο γύρω από τα σχολεία.
  9. Συμμετοχή των σχολείων και ενημέρωση των μαθητών: ανάπτυξη παιχνιδιών βιώσιμης κινητικότητας.

Επιλέγοντας μία από τις παραπάνω δράσεις ή και συνδυασμό αυτών, θα βοηθήσουμε την πόλη μας να γίνει περισσότερο καθαρή, ήσυχη, ασφαλής, λιγότερο συνωστισμένη και αναμφισβήτητα ένα ιδανικό μέρος για τη διαβίωσή μας.

Η συμμετοχή μας θα προβάλλει την ταυτότητα του Δήμου μας και θα συμβάλλει στην ανάδειξή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό διαδικτυακό τόπο της Ε.Ε. http://www.mobilityweek.eu.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet