Ενημέρωση για τα τρέχοντα προγράμματα ΟΑΕΔ
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ενημέρωση για τα τρέχοντα προγράμματα ΟΑΕΔ

Η προϊσταμένη Δ/νσης Διοικητικού του Δήμου Πεντέλης Αγγελική Κούκουνα ενημερώνει ότι έχουν ανοίξει από τον ΟΑΕΔ τρία προγράμματα απορρόφησης ανέργων και συγκεκριμένα:

α. Δράση voucher 2014

Μέχρι τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου 2014 μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά όσοι άνεργοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση voucher 2014 «Επιταγή Εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν συνολικά 30.000 άνεργοι ηλικίας 25 έως 29 ετών εκ των οποίων οι 12.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι 18.000 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για έξι μήνες.

β. Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ

Επίσης τον Σεπτέμβριο ξεκινά το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που αυτή τη φορά θα έχει ειδική μοριοδότηση για μακροχρόνια ανέργους, και σε ανέργους από νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.

Οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα δώσουν δουλειά σε ανέργους εγγεγραμμένους στον Οργανισμό για πέντε μήνες.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων προς πρόσληψη θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης «oaed.gr».

Οι προκηρύξεις για την Κοινωφελή Εργασία θα εκδοθούν σε φάσεις ανάλογα με τον φορέα της προκήρυξης. Δηλαδή όπως και πέρσι ξεχωριστή προκήρυξη και προθεσμία για τις αιτήσεις θα καθοριστεί για τις προσλήψεις στα σχολεία της χώρας, ενώ διαφορετική προκήρυξη θα βγει για τις προσλήψεις με πεντάμηνα σε δήμους και περιφέρειες.

Η πρόσληψη γίνεται για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17, 1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών.

γ.   Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων

Αφορά την πρόσληψη 5.000 ανέργων, πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών.

Ποιοι θα είναι ωφελούμενοι απο την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Μέλη οικογενειών όπου δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

3. Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.

4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού.

5. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

Για ενημέρωση και υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο site «oaed.gr».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον ΟΑΕΔ και τον Δήμο Πεντέλης στα τηλέφωνα:

  • κ. Παπαδάκη 213 2050077
  • κ. Κούκουνα 213 2050075

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet