Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα του κόσμου φτιάχθηκε στην Πεντέλη
Επιχειρήσεις – Αγορά

Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα του κόσμου φτιάχθηκε στην Πεντέλη

Μια βασιλόπιτα, τριακοσίων τριάντα (330) κιλών, έφτιαξε, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) στην πλατεία Αγίας Τριάδας Πεντέλης, με στόχο να βραβευτεί από το World Guiness Records.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «Το ψωμί αποτέλεσε και αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο στη διατροφική μας αλυσίδα και δεν θα μπορούσε να μην δεχτούμε την οργάνωση μιας εκδήλωσης της Συντεχνίας των Αρτοποιών.

Η κοπή της βασιλόπιτας εξ΄ άλλου σηματοδοτεί την ελπίδα ως το άνοιγμα ενός νέου ετήσιου κύκλου και ο ιδανικότερος χώρος για το κόψιμο της μεγαλύτερης βασιλόπιτας προφανώς και είναι η κεντρική πλατεία της πόλης μας, όπου έζησαν οι αρχαίοι Έλληνες που εξόρυξαν τα μάρμαρα του Πεντελικού που χάρισαν στην ανθρωπότητα το σύμβολο της Δημοκρατίας τον Παρθενώνα.

Με μήνυμα Ελπίδας και ευχές υγείας καλοδεχόμαστε και στηρίζουμε το εγχείρημά σας για την ανάδειξη της μεγαλύτερης βασιλόπιτας από την ιστορική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης».

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, ο διοικητής του Α.Τ. Πεντέλης Ιωάννης Γρίμας, οι θεματικοί αντιδήμαρχοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Άντα Μπούσουλα, οι τοπικοί αντιδήμαρχοι Ιωάννης Ζώης, Λευτέρης Κοντουλάκος, Ηλίας Τσουχνικάς, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Άγγελος Παλαιοδήμος, ο δημοτικός σύμβουλος Ελευθέριος Κιτσούλης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Πεντέλης Γιάννης Ζούνης, οι τοπικοί σύμβουλοι Γιώργος Μαγιάτης, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Σούλα Καπράλου, οι πρόεδροι της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Βασίλης Κωστόπουλος, Σίσσυ Ντούρη, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑ Αγνή Ζώη, η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων Κική Μπάρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιουλμπαξέ» Παναγιώτης Γκατζόλης και η κ. Γιώτα Τσινού.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. ΙΕΚ ΑΛΦΑ

    Η παρασκευή της Βασιλόπιτας έγινε από τους σπουδαστές Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet