Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: «Παίδων Πεντέλης», δύο λάθη με μία κίνηση
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: «Παίδων Πεντέλης», δύο λάθη με μία κίνηση

Ότι «η πρόσφατη μετατροπή της πτέρυγας ΩΡΛ του Νοσοκομείου “Παίδων Πεντέλης” σε δομή φιλοξενίας παιδιών έχει δημιουργήσει πολλά λειτουργικά προβλήματα στο Νοσοκομείο και δεν καλύπτει τις ανάγκες των ήδη ταλαιπωρημένων παιδιών, σύμφωνα με τους εργαζόμενους» τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Νοσοκομείο “Παίδων Πεντέλης”. Δύο λάθη με μία κίνηση» αναφέρει: «Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια παλαιότερων “πρωτοβουλιών” που όλες -όλως περιέργως- στόχευαν στη συρρίκνωσή του νοσοκομείου και στη μείωση εφημεριών. Τώρα η νέα ακατάλληλη συνθήκη “φιλοξενίας” που οραματίστηκε το υπουργείο μέσα σε νοσοκομείο που λειτουργεί, στερεί κλίνες από τους μικρούς ασθενείς και δυσκολεύει το ιατρικό προσωπικό που πρέπει να έχει το χώρο και το χρόνο να κάνει απερίσπαστο τη δουλειά του.

Εξάλλου η δομή φιλοξενίας υγιών παιδιών οφείλει να δημιουργείται σε χώρο κατάλληλο, με εξειδικευμένο προσωπικό τέτοιο που να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύνθετες ανάγκες τους και επ’ ουδενί μέσα σε ένα ψυχρό νοσοκομειακό περιβάλλον.

Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι σαφώς εκ του πονηρού. Τόσο η παρωχημένη λογική της ένταξης μιας τέτοιας δομής μέσα σε ένα νοσοκομείο όσο και η τελική πρόθεση συρρίκνωσης του ίδιου του νοσοκομείου βρίσκουν εμάς και τις τοπικές κοινωνίες κάθετα αντίθετες. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες που είναι ουκ ολίγες και επιδιώκουμε την απρόσκοπτη και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου “Παίδων Πεντέλης” και τη δημιουργία της δομής φιλοξενίας παιδιών που με εισαγγελική παραγγελία απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον σε χώρο κατάλληλο και ανεξάρτητο του Νοσοκομείου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet