Ανεύθυνο αθλητικό σωματείο άνοιξε παράνομα το γήπεδο 5Χ5 στην Πεντέλη – Άμεση αντίδραση της δημάρχου
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Ανεύθυνο αθλητικό σωματείο άνοιξε παράνομα το γήπεδο 5Χ5 στην Πεντέλη – Άμεση αντίδραση της δημάρχου

Μέσα στην κρίση που έχει δημιουργήσει η διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας, κάποιοι εξακολουθούν να βάζουν πάνω απ’ όλα το προσωπικό κέρδος τους, αγνοώντας τις αυστηρές συστάσεις και παραβιάζοντας τον νόμο.

Κάποιοι από αυτούς είναι και οι υπεύθυνοι γνωστού αθλητικού σωματείου στον Δήμο Πεντέλης, οι οποίοι άνοιξαν παράνομα το γήπεδο 5Χ5 στην Πεντέλη το πρωί της Τρίτης 18/3, κάτι που επανέλαβαν και το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Το γεγονός καταγγέλλει η δήμαρχος του Δήμου Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία σημειώνει ότι οσυγκεκριμένος αθλητικός χώρος είχε κλείσει από τις 12/3/2020, με απόφαση της δημοτικής αρχής, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον ιό «COVID-19». «Η παραβίαση του χώρου έγινε παράνομα από στελέχη γνωστού σωματείου, τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου» αναφέρει η κ. Κεχαγιά, η οποία μετά από αυτό το απαράδεκτο συμβάν αποφάσισε τα εξής:

  • Να ξανακλείσει άμεσα ο χώρος, ώστε να παραμείνει κλειστός, όπως και οι λοιποί αθλητικοί χώροι, για λόγους προστασίας των αθλουμένων και των πολιτών, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.
  • Να γίνουν εξ αρχής όλες οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες για τη χρήση του χώρου, ώστε το όποιο αθλητικό σωματείο ή σύλλογος το χρησιμοποιήσει στο μέλλον, να είναι σε απόλυτη συμμόρφωση με τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στον Δήμο. 
  • Να φυλάσσονται όλοι οι δημοτικοί χώροι, προς αποφυγή τέτοιων περιστατικών, για όσο χρονικό διάστημα θα παραμένουν κλειστοί.
  • Να γνωστοποιηθεί η υπόθεση στον εισαγγελέα, ώστε να επιληφθεί η δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.

Σχολιάζοντας το γεγονός η κ. Κεχαγιά δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αντιμετωπίσαμε τον πρωτοφανή κίνδυνο που έχει για την υγεία των πολιτών, ο ιός COVID-19. Κλείσαμε, πολύ νωρίτερα από τις οδηγίες της Πολιτείας, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, τα ΚΑΠΗ, τους παιδικούς σταθμούς και απαγορεύσαμε άμεσα όλες τις δραστηριότητες αυτές. Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός στην υγεία των πολιτών και η πρόληψη.

»Η στάση των στελεχών του συγκεκριμένου σωματείου είναι ανεύθυνη, απαράδεκτη και εξοργιστική. Έθεσε σε κίνδυνο την υγεία παιδιών και μεγάλων και γι’ αυτό θα λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη.

»Λυπάμαι και για εκείνους τους λιγοστούς γονείς που επέδειξαν εμβληματική ανευθυνότητα και έστειλαν τα παιδιά τους λαθραία σε προπόνηση, αγνοώντας τις αποφάσεις και εκκλήσεις της πολιτείας και του Δήμου και αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης τους αυτής.

»Η δημοτική αρχή Πεντέλης, με την ίδια σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, θα εργάζεται με μοναδικό της στόχο την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet