Ανοιχτή σύσκεψη για τη φιλοξενία προσφύγων στην Πτέρυγα Μπόμπολα στις 18 Οκτωβρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ανοιχτή σύσκεψη για τη φιλοξενία προσφύγων στην Πτέρυγα Μπόμπολα στις 18 Οκτωβρίου

Ανοιχτή σύσκεψη κατοίκων και φορέων της περιοχής των Μελισσίων και ευρύτερα του Δήμου Πεντέλης, αλλά και όμορων δήμων και άλλων φορέων διοργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμιγκ», «Σισμανόγλειο» και Παίδων Πεντέλης την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στις 13:00 στο προαύλιο της πτέρυγας Μπόμπολα του «Αμαλία Φλέμινγκ» (Λ. Πηγής & Ζαΐμη, Μελίσσια).

Με αφορμή την ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων σε χώρους της πτέρυγας Μπόμπολα, τα Σωματεία επισημαίνουν ότι επιχειρείται κατάργηση των νοσοκομείων και ότι ο χώρος πρέπει να κρατήσει τον νοσοκομειακό χαρακτήρα του καθώς υποδέχεται περισσότερους από 4.500 ασθενείς τον μήνα.

Τα Σωματεία ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι αντίθετα στη φιλοξενία των προσφύγων και ότι υπάρχουν ελεύθερες δημόσιες δομές που μπορούν να τους στεγάσουν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση και το κάλεσμα των εργαζομένων στα νοσοκομεία για την ανοιχτή σύσκεψη:

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμιγκ», «Σισμανόγλειο» και Παίδων Πεντέλης συζητήσαμε στις 10/10/19 το ζήτημα της κατάργησης από το νοσοκομειακό συγκρότημα «Σισμανογλείου – Φλέμιγκ», της πτέρυγας Μπόμπολα, με το πρόσχημα της μεταστέγασης εκεί προσφύγων και μεταναστών.

Ομόφωνα διαπιστώνουμε πως για άλλη μία φορά επιχειρείται το χτύπημα της περίθαλψης στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ήδη καταργηθεί Νοσοκομεία και εκατοντάδες κρεβάτια νοσηλείας. Η συγκεκριμένη προσχηματική ενέργεια, στην ουσία της είναι η συνέχεια της απόπειρας που έχει ξεκινήσει ήδη από τις διαθεσιμότητες του 2013, να μπει «λουκέτο» στο «Αμαλία Φλέμιγκ».

Θυμίζουμε, πως με τους αγώνες των εργαζομένων των Νοσοκομείων της περιοχής και τη στήριξη των κατοίκων, παρά τις μεγάλες απώλειες – στις οποίες εντάσσεται και η σημερινή υπολειτουργία της Πτ. Μπόμπολα – το «Αμ. Φλέμιγκ» είναι ένα ζωντανό Νοσοκομείο που υποδέχεται σήμερα περισσότερους από 4.500 ασθενείς τον μήνα!

Θυμίζουμε ακόμα πως με τις κινητοποιήσεις μας, όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε να καταρτιστεί ένας νέος οργανισμός για το «Σισμανόγλειο – Φλέμιγκ», ο οποίος έχει εγκριθεί από το ΚΕΣΥΠΕ και είναι στη φάση της τυπικής ολοκλήρωσής του. Πρόβλεψη στον οργανισμό αυτό είναι και η άμεση αναβάθμιση της Πτ. Μπόμπολα με νέες κλινικές όπως Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, Κέντρο Αποκατάστασης και άλλες υποστηρικτικές δομές. Πρόκειται δηλαδή για μια σοβαρότατη αναβάθμιση της παροχής περίθαλψης με δομές που λείπουν όχι μόνο από τον Βόρειο Τομέα, αλλά και από ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ! Αποδεικνύεται από τη στήριξη του λαού και της δημοτικής αρχής όπως εκφράστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που με απόφασή του αναγνωρίζει πως η Πτ. Μπόμολα είναι Νοσοκομείο, απορρίπτει την κατάργηση και στηρίζει την αναβάθμισή της.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε πρόσφυγες και μετανάστες! Θέλουμε να είναι σε όλους ξεκάθαρο πως στηρίζουμε το δικαίωμα των συνανθρώπων μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Πως δεν επιτρέπουμε να βρει καταφύγιο στον αγώνα μας καμία ρατσιστική συμπεριφορά! Άλλωστε όχι μόνο υπάρχουν ελεύθερες δημόσιες δομές που μπορούν να τους στεγάσουν, αλλά αν και όσοι εγκατασταθούν στην περιοχή μας θα χρειαστούν – όπως όλος ο πληθυσμός – περίθαλψη και φροντίδα. Ποιος θα την παρέχει με κλειστά Νοσοκομεία;

Μετά την αδιάλλακτη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης που αρνήθηκε ακόμα και να ακούσει την απόφαση των κατοίκων και εναλλακτικές προτάσεις του Δήμου Πεντέλης κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, είμαστε πεισμένοι πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι προσχηματική και πως η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Γι’ αυτό συγκαλούμε την Παρασκευή 18/10 στο προαύλιο της Πτ. Μπόμπολα, ανοιχτή σύσκεψη κατοίκων και φορέων της περιοχής, καλούμε τους όμορους Δήμους και τα Σωματεία Εργαζομένων τους, την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ, τους Συλλόγους, όλους τους μαζικούς φορείς να οργανώσουμε την αντίστασή μας και να απαιτήσουμε:

  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ.
  • ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, απ’ ευθείας στο νομ. πρόσωπο: ΣΙΣΜ/ΓΛΕΙΟ – Α. ΦΛΕΜΙΓΚ που το χρησιμοποιεί επί δεκαετίες.
  • ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
  • ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.

Καλούμε τέλος τα ΜΜΕ να επικοινωνήσουν τον αγώνα μας  για να μην κλείσει ακόμα ένα Νοσοκομείο.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 ΣΤΗ 1:00μ.μ. ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ Πτ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ  (Λ. ΠΗΓΗΣ & ΖΑΪΜΗ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet