Αντίδραση του αντιδημάρχου Πεντέλης Α. Παλαιοδήμου για τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Κοιμητήριο Μελισσίων
Κοινωνία

Αντίδραση του αντιδημάρχου Πεντέλης Α. Παλαιοδήμου για τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Κοιμητήριο Μελισσίων

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης και του Κοινοτικού Συμβουλίου Μελισσίων καθέθεσε προς τη τη δήμαρχο ο αντιδήμαρχος Άγγελος Παλαιοδήμος, με αφορμή τροποπολία του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με την οποία εγκρίνεται η προσωρινή λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Κοιμητήριο Μελισσίων.

Στο σχετικό έγγραφό του ο κ. Παλαιοδήμος αναφέρει:

Για ακόμα μια φορά η κεντρική εξουσία παίρνει αιφνιδιαστικές αποφάσεις που καταργούν την έννοια του αυτοδιοίκητου ενός Δήμου. Με τροπολογία (625/66 03-12-2020 – https://tinyurl.com/tropologia-sma) που πέρασε την τελευταία στιγμή μέσα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», εγκρίθηκε η θέση προσωρινής λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε εδαφικό τμήμα εντός της ευρύτερης έκτασης του κοιμητηρίου Μελισσίων επιφάνειας 10.441,54τ.μ.

Είναι απορίας άξιο το πΏς η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε στη Βουλή χωρίς να ζητηθεί σχετική γνωμοδοτική απόφαση τόσο από το Κοινοτικό Συμβούλιο Δ.Κ. Μελισσίων όσο και  από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πεντέλης και μη λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται εντός της Α’ Ζώνης Προστασίας Ρέματος Πεντέλης Χαλανδρίου (ΦΕΚ 659/Δ/95) και εντός της ευρύτερης έκτασης του Κοιμητηρίου Μελισσίων, προσβάλλοντας με αυτό τον τρόπο το δημόσιο-θρησκευτικό αίσθημα.

Καλώ τη Δήμαρχο Πεντέλης και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Μελισσίων να συγκαλέσουν εκτάκτως συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης και του Κοινοτικού Συμβουλίου Μελισσίων για ενημέρωση – συζήτηση διαβούλευση και έκφραση γνώμης για ένα ουσιώδες θέμα που αγγίζει και τον τελευταίο κάτοικο της πόλης μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet