Απομακρύνεται το περίπτερο από το πεζοδρόμιο της οδού Δημοκρατίας και Ηρώου στα Μελίσσια
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Απομακρύνεται το περίπτερο από το πεζοδρόμιο της οδού Δημοκρατίας και Ηρώου στα Μελίσσια

Στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος Πεντέλης για τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη, της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η διευκόλυνση της μετακίνησης των πεζών, το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποφάσισε την απομάκρυνση περιπτέρου που ήταν χρόνια στο πεζοδρόμιο της οδού Δημοκρατίας και Ηρώου, στη Δ.Κ. Μελισσίων και δυσχέραινε την κίνηση των πεζών (πλάτος του πεζοδρομίου μόλις 1,60μ.), καθιστώντας αδύνατη την κίνηση των ΑμεΑ στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες του περιπτέρου σταμάτησαν τη λειτουργία του και η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκ νέου μίσθωσή του, παρά την απώλεια κάποιων εσόδων για τον Δήμο, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να φύγει οριστικά το περίπτερο από το συγκεκριμένο σημείο για λόγους κυκλοφοριακούς, αλλά και αισθητικής.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά με την απόφαση: «Το ετήσιο λειτουργικό πλεόνασμα που δημιουργήσαμε στον Δήμο από την ιδιαίτερα προσεκτική οικονομική πολιτική που ακολουθούμε, μας επιτρέπει να απωλέσουμε έσοδα της τάξης των 10.000 ευρώ τον χρόνο, που είναι ένα μικρό τίμημα στην προσπάθεια να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη και πιο λειτουργική για τους πεζούς. Η προσπάθεια για αισθητική βελτίωση και βιώσιμη κινητικότητα συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς, σύμφωνα με το σχέδιό μας».

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, Άντα Μπούσουλα-Χάνου, σχολίασε: «Στον Δήμο μας έχουμε θέσει ως στόχο να προάγουμε τη βιώσιμη κινητικότητα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για καλύτερη, ευκολότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών στην πόλη, διευκολύνοντας τους πεζούς, τις μητέρες, τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, τα ΑμεΑ. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς διευκολύνει την πρόσβαση των πεζών στο συγκεκριμένο σημείο του πεζοδρομίου της Λεωφόρου Δημοκρατίας, ενός κεντρικού δρόμου της πόλης μας με μεγάλη εμπορικότητα και αυξημένη κίνηση. Μετά την απόφαση αυτή του Δ.Σ. θα ακολουθήσουν οι εργασίες απομάκρυνσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet