Ας δούμε άμεσα τι γίνεται με το λούνα παρκ
Κοινωνία

Ας δούμε άμεσα τι γίνεται με το λούνα παρκ

H πρόσφατη τραγωδία στο λούνα παρκ του Ελληνικού, με τον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του, έφεραν ξανά στην επιφάνεια τον αναποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργούν πολλές φορές οι λεγόμενοι αρμόδιοι, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, θα καταναλωθούν πολλές ώρες συζητήσεων -κυρίως στα ΜΜΕ- για την αναζήτηση των ευθυνών, που πιθανότατα να μην οδηγήσουν στην αποφυγή επανάληψης παρόμοιων γεγονότων.

Ωστόσο, το παραπάνω τραγικό συμβάν θα πρέπει να “σημάνει συναγερμό” στον Δήμο Πεντέλης και να κινητοποιήσει άμεσα τις αρχές (δημοτικές, αστυνομικές κ.λπ.), καθώς και στην περιοχή μας λειτουργεί αντίστοιχη επιχείρηση, με “θολό το τοπίο” περί του τρόπου αδειοδότησης και λειτουργίας της. Μάλιστα, για το θέμα έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Εφετών η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη (Της… Κουτρούλη ο γάμος στο… Λούνα Παρκ).

Πέρα, όμως, από το πώς θα χειριστεί η Δικαιοσύνη το όλο ζήτημα και ιδιαίτερα καθώς μπαίνουμε σε θερινή περίοδο και το εν λόγω λούνα παρκ θα αρχίσει να μαζεύει και πάλι τα παιδιά της περιοχής, καλό θα είναι οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την επιχείρηση και, τουλάχιστον, να διασφαλίσουν ότι δεν θα βρεθούμε ξαφνικά στην ίδια δυσάρεστη θέση με τον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού. Μάλιστα, οι δημοτικές παρατάξεις που συνέβαλαν στην ανάδειξη του προβλήματος με το λούνα παρκ στην Πεντέλη θα πρέπει τώρα να σηκώσουν και πάλι το θέμα, καθώς όπως λέει και ο λαός, “όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος”.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet