Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο «Αμαλία Φλέμινγκ»;
Κοινωνία

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο «Αμαλία Φλέμινγκ»;

Στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης υπό τη νέα σύνθεσή του, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μπροστά Μαζί έκανε μια αποκάλυψη, που ωστόσο δεν ξάφνιασε τη δήμαρχο Πεντέλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λευτέρης Κοντουλάκος, επικαλούμενος δημοσιεύματα, ρώτησε εάν έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή ότι εξετάζεται η μεταφορά περίπου 300 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από τη Μόρια σε χώρο του «Αμαλία Φλέμινγκ», στα Μελίσσια. Ο ίδιος έθεσε θέμα και για την ετοιμότητα που έχει ο Δήμος για μια τέτοια προοπτική, τόσο σε επίπεδο σχολικών υποδομών, όσο και από κοινωνικής πλευράς, αφού -όπως υποστήριξε- τα συγκεκριμένα παιδιά δεν θα μένουν έγκλειστα στη δομή, αλλά θα πρέπει να ενσωματωθούν στον κοινωνικό ιστό.

Απαντώντας η κ. Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε ενήμερη για το ζήτημα, αλλά τόνισε ότι ακόμη δεν έχει επίσημη πληροφόρηση, ενώ δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των προσφυγόπουλων που ανέφερε ο κ. Κοντουλάκος. Πρόσθεσε, όμως, ότι έχει επικοινωνήσει με το αρμόδιο υπουργείο και θα υπάρξει σύντομα συνάντηση με τους αρμοδίους, προκειμένου να δοθούν λεπτομέρειες για τον αριθμό των προσφυγόπουλων, τις ηλικίες τους κ.λπ. και, εν συνεχεία, θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Πάντως, όπως υποστήριξε, η πτέρυγα Μπόμπολα στο «Αμαλία Φλέμινγκ» δεν αντέχει έναν τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων, όπως αυτόν που ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος.

Σε ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε το «Ε» με τον κ. Κοντουλάκο, στο περιθώριο της συνεδρίασης, αυτό που μας άφησε να εννοηθεί είναι ότι η απόφαση για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων στα Μελίσσια μοιάζει σχεδόν «ειλημμένη».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Καλώς να μας έρθουν!

    Θα πρέπει να δοθεί λύση σε κάποια προβλήματα, όπως πχ το ότι με εξαίρεση το σχολείο της Ανθούσας, δεν νομίζω ότι υπάρχουν οι έξτρα σχολικές δομές που χρειάζονται για να φιλοξενήσουν τόσα παιδάκια. Θα πρέπει πιθανότατα να δημιουργηθούν και νέες, ίσως και με την λειτουργία κάποιων σχολικών δομών και το απόγευμα. Και σίγουρα όχι απλά να τα “πετάξουν” στο Αμαλία Φλέμινγκ μόνο και μόνο για να τα… “ξεφορτώσουν” κάπου! Κατά τα λοιπά καλώς να μας έρθουν τα παιδάκια! Τα περιμένουμε με πολύ αγάπη. (Οι “Χριστιανοί Ορθόδοξοι” που θα αντιδράσουν από… “αγάπη”, να μπουν στις τρύπες τους καλύτερα, γιατί θα έχουν να κάνουν με την τοπική κοινωνία! Αλλά πέρα κι από τον ανθρώπινο παράγοντα και το εθνικό μας συμφέρον σαν χώρα να δούμε μόνο, ή θα τα αφομοιώσεις τα παιδάκια σαν κοινωνία και σε λίγα χρόνια θα είναι και θα νιώθουν Ελληνόπουλα, ή θα τα γκετοποιήσεις και θα τους δημιουργήσεις την αίσθηση του ξένου, του ανεπιθύμητου, που γεννάει προβλήματα. Κάτσε να δεις που το έχω ξαναδεί κάπου αυτό… Α, στην Ανατολική Θράκη… Για να μην επεκταθώ και στην ανάγκη της χώρας για αύξηση των νέων – αλλά και την γέννηση λιγότερων από 1 παιδί ανά ζευγάρι – όπως αυτή έχει γίνει τα τελευταία χρόνια λόγω εξαντλητικής λιτότητας)

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet