Βελτιώνεται η κατάσταση απουσιών λόγω γρίπης στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Πεντέλης
google.gr/maps
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Βελτιώνεται η κατάσταση απουσιών λόγω γρίπης στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Πεντέλης

Στις 28 Ιανουαρίου 2020 η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, ανέστειλε τη λειτουργία δύο σχολικών συγκροτημάτων, του 1ου-6ου και του 3ου-5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων. Αιτία της αναστολής ήταν τα πολλά κρούσματα γρίπης στα δύο σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα 27/1 απουσίασαν από τα δύο σχολικά συγκροτήματα μαθητές σε ποσοστό 54%. Μετά το προσωρινό κλείσιμο των σχολείων για τρεις μέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών, οι μαθητές επανήλθαν στις αίθουσες και οι απουσίες μειώθηκαν την Τρίτη 4/2 σε μόλις 27%.

Με την ευκαιρία αυτή, η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης και συγκεκριμένα η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, ιατρός, ειδική παθολόγος Ελένη Πολίτη, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την εφαρμογή του μέτρου, αλλά παράλληλα επέστησε την προσοχή των γονέων και γενικότερα των πολιτών, όσον αφορά τις ιώσεις και τη γρίπη.

Συνέστησε, μάλιστα, στους γονείς προληπτικά μέτρα για τα παιδιά και την οικογένεια, τα οποία είναι το καλό πλύσιμο των χεριών, ο εξαερισμός των δωματίων, το βήξιμο σε μάσκα ή στο μανίκι ή σε άλλο ύφασμα, αλλά όχι σε γυμνά χέρια και, τέλος, η επίσκεψη σε ιατρό εάν υπάρξει στην οικογένεια κρούσμα με πυρετό άνω των 38ο Κελσίου, για τη χορήγηση αγωγής φαρμάκων που προλαμβάνουν τις ιώσεις, αλλά πάντα μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Η δήλωση της κ. Ελένης Πολίτης για τα κρούσματα γρίπης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet