Β. Μπούρας: Η Καθαριότητα είναι δημόσιο αγαθό κ. Κεχαγιά
Κοινωνία

Β. Μπούρας: Η Καθαριότητα είναι δημόσιο αγαθό κ. Κεχαγιά

Στο θέμα της ιδιωτικοποίηση τμήματος των υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης επανέρχεται ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας.

Στη σχετική ανακοίνωσή του κατηγορεί τη δήμαρχο, Δήμητρα Κεχαγιά, για κινήσεις στα «μουλωχτά», ενώ την καλεί να προχωρήσει σε 8 κινήσεις που θα ενισχύσουν τον τομέα Καθαριότητας, γλιτώνοντας χρήματα για τους δημότες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Μπούρα:

Αποτελεί πρόκληση η πάγια τακτική που ακολουθεί πλέον η δήμαρχος κ. Κεχαγιά όταν θέλει να μας περάσει κάτι στα μουλωχτά, να προετοιμάζει το έδαφος, πλασάροντάς μας πριν και από ένα αφήγημα! Προφανώς πιστεύει ότι με αυτή τη μεθοδολογία θα μας αποπροσανατολίσει από το πραγματικό γεγονός, που την «καίει» περισσότερο.

Έτσι, λοιπόν, την Τρίτη 22/4, μας έκανε γνωστή την τηλεδιάσκεψη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, πανηγυρίζοντας μάλιστα για την επικείμενη δημοπράτηση του έργου που αφορά στη μετακίνηση των πυλώνων. Ακριβώς την επόμενη μέρα έρχεται να μας σερβίρει το «κυρίως πιάτο», που είναι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, βάζοντας και μπόλικη σάλτσα μέσα, για να μας γίνει αρεστό! Και τι δικαιολογία χρησιμοποιεί για να μας πείσει; Μα το αυτονόητο, ότι σε όλες τις προεκλογικές έρευνες η καθαριότητα ήταν το πιο σημαντικό πρόβλημα του Δήμου μας. Και τι λύση έχει γι’ αυτό; Μα φυσικά κάτι που κανείς πριν από αυτήν δεν είχε σκεφτεί! Την παραχωρεί σε ιδιώτη για 3 χρόνια, δίνοντάς του 1.756.708 ευρώ και καθάρισε!

Τι μας λέτε κυρία μου! Γι’ αυτό σας στηρίξαμε να γίνεται δήμαρχος; Αυτό θα μπορούσε εύκολα να το υλοποιήσει και η προηγούμενη διοίκηση, που όλοι μας «σταυρώσαμε»! Εάν δεν το έχετε καταλάβει κ. Κεχαγιά, εδώ μιλάμε για Δημόσιο Αγαθό, κάτι αντίστοιχο με το απαξιωμένο μέχρι χθες Εθνικό Σύστημα Υγείας, που αποδεικνύεται η τεράστια αξία του στις μέρες που ζούμε.

Από το ποσό των 1.756.708 ευρώ που θα καταβάλουμε στον ιδιώτη, με απλή λογική, το 50% και πλέον (900.000 ευρώ) θα πάει σε κέρδος και φορολογία. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις εύκολες και πρόσκαιρες λύσεις και θωρακίστε την υπηρεσία Καθαριότητας με τα ακόλουθα:

  1. Απόκτηση σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού (με τα χρήματα που θα καταβάλαμε στον ιδιώτη).
  2. Επανασχεδιασμό της διαχείρισης αποκομιδής απορριμάτων.
  3. Δημιουργία νέου κανονισμού καθαριότητας, ενημέρωση των δημοτών και συγκρότηση δημοτικής αστυνομίας για την εφαρμογή του.
  4. Αξιοποίηση στο μέγιστο των δυνατοτήτων του υπάρχοντος μόνιμου προσωπικού.
  5. Κάλυψη των εποχιακών αναγκών από προσωπικό, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  6. Σωστή κατανομή των 60 και πλέον ατόμων, που έρχονται τον επόμενο μήνα στην Καθαριότητα, με χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το ΥΠ.ΕΣ.
  7. Παραλαβή του κλαδοτεμαχιστή που έχει εγκριθεί να μας δοθεί από την Περιφέρεια και θα μας απαλλάξει από τη μίσθωσή του με 2.500 ευρώ ημερησίως.
  8. Δρομολογήστε άμεσα τη χωροθέτηση του Πράσινου Σημείου για τα ογκώδη αντικείμενα, τα βιοαπόβλητα και τα ανακυκλώσιμα υλικά. Χρησιμοποιήστε ιδιώτες μόνο για την περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων, την αποκομιδή και μεταφορά οικοδομικών μπαζών και νοσοκομειακών αποβλήτων, που δεν κοστίζουν στον Δήμο ούτε 1 ευρώ.

Υ.Γ.: Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο από τη μια να πανηγυρίζει η δημοτική αρχή για τα 800.000 ευρώ, που όπως μας λέει γλιτώσαμε από τη μετακίνηση των πυλώνων και μπράβο της, αλλά από την άλλη να ιδιωτικοποιεί την Καθαριότητα με μεγάλη «πρεμούρα», δίνοντας 1.756.708 ευρώ, που όπως αποδεικνύεται το 50% και πλέον είναι πεταμένα λεφτά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet