Για το Πεντελικό και όλα τα περιβαλλοντικά θέματα του Δήμου Πεντέλης συζήτησαν Δ. Κεχαγιά – Κ. Χατζηδάκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Για το Πεντελικό και όλα τα περιβαλλοντικά θέματα του Δήμου Πεντέλης συζήτησαν Δ. Κεχαγιά – Κ. Χατζηδάκης

Δρομολογείται η επίλυση των θεμάτων του Δήμου Πεντέλης που σχετίζονται με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ανοίγει ο δρόμος για ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο του Πεντελικού.

Όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Πεντέλης εξετάσθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που είχε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, με τη συμμετοχή των γ.γ. του υπουργείου κυρίων Αραβώση και Γραφάκου και του γ.γ. του Δήμου, Γ. Καρβουνάκη.

Συνολική ανάπλαση του Πεντελικού

Η δήμαρχος ανέδειξε την ανάγκη για τη συνολική ανάπλαση του Πεντελικού, παρουσιάζοντας σχετικές προτάσεις και ο υπουργός συμφώνησε, δηλώνοντας ότι για το υπουργείο και για τον ίδιο, η παρέμβαση αυτή αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για να αναδειχθεί ο πλούτος του βουνού όχι μόνο περιβαλλοντικά, αλλά και πολιτιστικά. «Μάλιστα, είναι ανάγκη να αναβαθμιστεί η εμπρόσθια πλευρά του Πεντελικού, που είναι η πιο υποβαθμισμένη πλαγιά βουνού της Αττικής», πρόσθεσε.

Δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων

Ο υπουργός συνεχάρη τη δήμαρχο Πεντέλης για το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων και την επιτυχία της να εξασφαλίσει 1,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. «Βοηθάτε στην επίτευξη των στόχων της χώρας και στη μείωση των ποσοστών ταφής» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Η διοίκηση σημειώνει ότι «ο Δήμος Πεντέλης είναι ο 2ος Δήμος στην Αττική που εξασφάλισε πόρους από το ΕΣΠΑ για τον σκοπό αυτό».

Τοπικό χωρικό σχέδιο της Πεντέλης

Ο υπουργός δεσμεύθηκε στη δήμαρχο ότι η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, θα είναι από τις πρώτες που θα αποκτήσουν τοπικό χωρικό σχέδιο, μιας και είναι η μόνη δημοτική κοινότητα στον Βόρειο Τομέα της Αττικής, που δεν διαθέτει. Η χρηματοδότηση της σύνταξης των τοπικών χωρικών σχεδίων έχει εξασφαλιστεί από το υπουργείο μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Καθορισμός των παράνομων χώρων εναπόθεσης μπάζων στο Πεντελικό

Η δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, τον υπουργό για το οξύ θέμα των μπάζων που εναποτίθενται στο Πεντελικό, ελλείψει χώρου νόμιμης εναπόθεσης τους. Για την επίλυση του θέματος συμφωνήθηκε ότι η δήμαρχος θα υποδείξει τους χώρους αυτούς, ώστε να ακολουθήσει η παρέμβαση του υπουργού για τον καθορισμό τους, ενώ το υπουργείο θα αντιμετωπίσει ολιστικά το θέμα για όλη την Αττική.

Ο υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση της κ. Κεχαγιά και σύντομα θα επισκεφθεί το Πεντελικό και τον Δήμο.

Μετά το πέρας της συνάντησης η δήμαρχος Πεντέλης δήλωσε:

«Η σημερινή μακρά συνεργασία με τον κ. Κωστή Χατζηδάκη και τους συνεργάτες του κάλυψε το σύνολο των θεμάτων του Δήμου μας.

»Με τη ενεργή συνδρομή του υπουργείου δρομολογούμε πλέον μια μεγάλη ανάπλαση στο Πεντελικό, δίνουμε λύση στη σύνταξη του τοπικού χωρικού σχεδίου της Πεντέλης και προχωρούμε όλα τα υπόλοιπα θέματα του Δήμου μας.

»Ευχαριστώ τον υπουργό για την ουσιαστική συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση του στην επίλυση των προβλημάτων μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet