«Γόνιμη» είδε τη συζήτηση για τον Μ. Θεοδωράκη η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης!
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Γόνιμη» είδε τη συζήτηση για τον Μ. Θεοδωράκη η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης!

Αίσθηση προκαλεί το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοίκηση της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, σχετικά με τη χθεσινή (16/9) θλιβερή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης σχετικά με τον τρόπο που θα τιμηθεί ο Μίκης Θεοδωράκης. Ειδικότερα, στις σχετικές δηλώσεις της η δήμαρχος αναφέρεται σε μια «γόνιμη συζήτηση που κατέληξε σε σύνθεση των απόψεων που ακούστηκαν», αφήνοντας τουλάχιστον με απορία όσους παρακολούθησαν την εν λόγω συνεδρίαση, στην οποία η ίδια η δήμαρχος, με αφορμή την αρχική πρότασή της, χαρακτηρίστηκε από δημοτικούς συμβούλους ως «κατώτερη των περιστάσεων»…

Ειδικότερα, στο δελτίο Τύπο της διοίκησης του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

«Σε σύνθεση των απόψεων που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο που πρέπει η πόλη μας να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη προχώρησε η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου και η τελική της εισήγηση έγινε αποδεκτή.

»Έτσι, ο Δήμος Πεντέλης, τιμώντας το μεγάλο Έλληνα Μουσικοσυνθέτη, που βρέθηκε στην πόλη μας νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Τσαγκάρη το 1962, θα προχωρήσει στα ακόλουθα:

  • Το Πολιτιστικό Κέντρο των Μελισσίων θα ονομαστεί σε Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης». Το Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων μέχρι σήμερα δεν είχε όνομα, ενώ έχει σημασία να αναφερθεί ότι η μητέρα του Μίκη Θεοδωράκη, Ασπασία Πουλάκη, ήταν από τον Τσεσμέ της Μικράς Ασίας, ενώ οι γονείς του γνωρίστηκαν στη Μικρά Ασία.
  • Ο δασικός χώρος των 8, περίπου, στρεμμάτων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και 25ης Μαρτίου, θα φέρει το όνομα του μουσικοσυνθέτη. Ο χώρος θα αναπλαστεί σύντομα με μελέτη που συντάσσει σήμερα η δημοτική αρχή.
  • Ο Δήμος θα συνεργαστεί με το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», ώστε να τοποθετηθεί ειδική επιγραφή που να αναφέρει το γεγονός της νοσηλείας του μουσικοσυνθέτη στο νοσοκομείο.
  • Τέλος, αποφασίσθηκε να θεσμοθετηθεί ένα διήμερο πολιτιστικών και μουσικών εκδηλώσεων, αφιερωμένο στο έργο του, το οποίο θα διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Δήμο Πεντέλης.

»Η δήμαρχος δήλωσε για το θέμα:

»Η πόλη μας αποφάσισε να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τον Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους σε μια γόνιμη συζήτηση που κατέληξε σε σύνθεση των απόψεων που ακούστηκαν, σύνθεση που έλαβε υπόψη της και τη βούληση του συνθέτη, όπως μας μεταφέρθηκε από παλαιότερους συναδέλφους που είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν μαζί του.

»Τιμή μας που πλέον το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου μας στα Μελίσσια θα φέρει το όνομα το μεγαλύτερου Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Τιμή μας επίσης που το νέο πάρκο που θα δημιουργήσουμε κοντά στο Νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ”, Πτέρυγα Τσαγκάρη, θα φέρει το όνομά του. Στόχος μας το συντομότερο δυνατό να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις αυτές, ώστε το ισχυρό στίγμα της διαδρομής του μουσικοσυνθέτη και η σχέση του με την πόλη μας, να παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet