Δήμος Πεντέλης: Έργα αναβάθμισης σε πάρκα και χώρους πρασίνου
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Έργα αναβάθμισης σε πάρκα και χώρους πρασίνου

Ένα μεγάλο πρότυπο υπαίθριο γυμναστήριο, που ακολουθεί τα πρότυπα εκείνου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δημιουργείται στο οικόπεδο του Δήμου Πεντέλης, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου 11Χ11 στα Μελίσσια, στο πλαίσιο του προγράμματος της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση των υποδομών άθλησης σε εξωτερικούς χώρους. Ανάμεσα στα όργανα άθλησης, υπάρχουν και όργανα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα για ΑμεΑ.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, το πάρκο του πευκοδάσους Μελισσίων πίσω από την Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, αναβαθμίζεται και σύντομα θα αποτελέσει ένα ανανεωμένο χώρο πρασίνου για τον περίπατο και την ξεκούραση των πολιτών.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι υλοποιείται το πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης των χώρων πρασίνου του Δήμου. Ειδικότερα, γίνονται παρεμβάσεις για την περιποίηση του πρασίνου στο πάρκο Τσαγκάρη και στο πάρκο Δαμανάκη στα Μελίσσια, στην πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στον Άγιο Σύλλα και την πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Τέλος, ο Δήμος Πεντέλης επισημαίνει πως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι καθαρισμοί με ζεστό νερό και σαπούνι στις γειτονιές της πόλης. Συγκεκριμένα, σήμερα (16/9) έγιναν καθαρισμοί στον πεζόδρομο της οδού Θήρας και στο πάρκο Δαμανάκη στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet