Δήμος Πεντέλης: Πιάνουν τόπο οι ενέργειες για προστασία και στήριξη δημοτών απέναντι στον κορωνοϊό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Πιάνουν τόπο οι ενέργειες για προστασία και στήριξη δημοτών απέναντι στον κορωνοϊό

Ο Δήμος Πεντέλης παρέχει διαρκή στήριξη στις ευπαθείς ομάδες πολιτών μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο από τις αρχές Μαρτίου έχει ενισχυθεί και με 2η βάρδια, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της δημοτικής αρχής.

Η εξυπηρέτηση αφορά σε παροχή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, διεκπεραίωση αιτημάτων τους, καθώς και κάθε άλλη συναφή εργασία που δεν μπορούν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να πραγματοποιήσουν λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή διάδοσης του ιού «Covid-19».

Παράλληλα, συνεχίζεται η δωρεάν προσφορά φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω των δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου στους άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους του Δήμου.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει τεθεί σε λειτουργία Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας για τους κατοίκους του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν. Τις τελευταίες 15 μέρες λειτουργίας του πάνω από 80 πολίτες έχουν εξυπηρετηθεί.

Οι τηλ. αριθμοί του Κέντρο Βοήθειας είναι 213 2050003 και 210 8032722 και λειτουργούν καθημερινά τις ώρες από 08:00 έως 20:00.

Παρακαλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να συνδράμουν τις προσπάθειες του Δήμου, να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 213 2050003 ή να στείλουν mail στο [email protected] , ώστε να καταγραφούν στο μητρώο εθελοντών του Δήμου Πεντέλης.

«Η βοήθεια εθελοντών σε αυτή την προσπάθεια, είναι σημαντική για τον Δήμο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet