Δήμος Πεντέλης: H μίσθωση των γηπέδων τένις φέρνει ετήσια έσοδα πάνω από 50.000 ευρώ
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Δήμος Πεντέλης: H μίσθωση των γηπέδων τένις φέρνει ετήσια έσοδα πάνω από 50.000 ευρώ

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι έγινε για πρώτη φορά, μετά από 10 χρόνια, δημοπρασία για τη μίσθωση των γηπέδων τένις των Μελισσίων.

Όπως αναφέρει η διοίκηση, η δημοπρασία, που επικυρώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στις 20/10, φέρνει σημαντική αύξηση εσόδων στον Δήμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την εκμίσθωση τριών γηπέδων τένις διάρκειας 1+1 έτη, εγγυάται ετήσια έσοδα για τον Δήμο 40.000 ευρώ και από τη διαχείριση του 4ου γηπέδου τένις αναμένονται επιπλέον ετήσια έσοδα 12.000 ευρώ.

Το 2018 και το 2019, κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τα αντίστοιχα έσοδα ήταν μόλις 3.000 ευρώ, γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος, σημειώνει η διοίκηση.

Επίσης, η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι εκτός του ενός γηπέδου που το διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Δήμος Πεντέλης και στα υπόλοιπα τρία γήπεδα που δημοπρατήθηκαν έχουν διατηρηθεί προς εκμετάλλευση από τον Δήμο.

Η διοίκηση υπογραμμίζει ακόμη ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της, τα ετήσια έσοδα που προέκυψαν από τα δημοτικά γήπεδα τένις για την περίοδο 2019-20 ήταν 13.000 ευρώ, έναντι 3.000 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο 2018-19.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού, δήλωσε:

«Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι αθλητικές υποδομές είχαν σημαντικά περιθώρια για καλύτερη αξιοποίηση. Διαχειριζόμαστε τους αθλητικούς χώρους με περισσή διαφάνεια και δημιουργούμε πρόσθετα έσοδα για τον Δήμο, στη θέση των διαφυγόντων. Επιπλέον, οι πολίτες απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών».

Η εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος για τον αθλητισμό Κωνσταντίνα Λαζή-Αναγνωστοπούλου σημείωσε από την πλευρά της:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την εκμίσθωση των γηπέδων τένις. Σκοπός μας αφενός ήταν η εκμετάλλευση της εγκατάστασης με διαφανή τρόπο και αφετέρου η επωφελής ενοικίασή της με ένα τίμημα που ουσιαστικά εκτοξεύει τα έσοδα του αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Αυτό έγινε διατηρώντας όλα ανεξαιρέτως τα προνόμια που μέχρι σήμερα είχαν οι δημότες-κάτοικοι που χρησιμοποιούσαν την εγκατάσταση, όπως τη χρήση των γηπέδων κατά τις πρωϊνές ώρες δωρεάν.

»Θα συνεχίσουμε μεθοδικά και προγραμματισμένα, προσηλωμένοι στην προσπάθεια που καταβάλλουμε ως διοίκηση του Δήμου, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα του αθλητισμού, τόσο για τους δημότες όσο και για τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, καθώς και να διαχειριστούμε με βέλτιστο και διαφανή τρόπο τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Για το ζήτημα διαχείρισης των αθλητικών χώρων θα υπάρξει συνέχεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet