ΔΑΣ ΟΤΑ Πεντέλης: Έρχεται δεύτερο «κύμα» ιδιωτικοποιήσεων στον Δήμο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΔΑΣ ΟΤΑ Πεντέλης: Έρχεται δεύτερο «κύμα» ιδιωτικοποιήσεων στον Δήμο

Για δεύτερο «κύμα» ιδιωτικοποιήσεων στον Δήμο Πεντέλης κάνει λόγο η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) ΟΤΑ Πεντέλης. Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει, μεθοδεύεται από πλευράς διοίκησης η ανάθεση σε εργολάβους της καθαριότητας εσωτερικών χώρων, της διοικητικής υποστήριξης, της παροχής φυσικής αγωγής και της υπηρεσίας Πρασίνου.

Στην ανακοίνωσή του ο φορέας αναφέρει τα εξής:

Δίχως κανένα ίχνος ντροπής, εν μέσω πανδημίας, περνά σε δεύτερο κύμα ιδιωτικοποιήσεων η δημοτική αρχή Δήμου Πεντέλης, εφαρμόζοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, μετά την ιδιωτικοποίηση κομματιών της Καθαριότητας, όπως είναι ο οδοκαθαρισμός και μεταφορά ογκωδών, από την Οικονομική Επιτροπή, προχωρά και σε νέα φάση ιδιωτικοποίησης. Σειρά  έχει η καθαριότητα  εσωτερικών χώρων για τρία χρόνια, η διοικητική υποστήριξη και η παροχή φυσικής αγωγής, καθώς και η υπηρεσία Πρασίνου.

Το συνολικό κόστος φτάνει στο αστρονομικό ποσό των 2.543.901.ευρώ. Με λίγα λόγια, η δημοτική αρχή έχει εξελιχθεί σε αιμοδότη των εργολάβων, υποστηρίζοντας την κερδοφορία τους στις πλάτες των εργαζομένων και των δημοτών. 

Αποψιλώνει τις υπηρεσίες από προσωπικό με σκοπό να τις χαρίσει στους εργολάβους. Καταγγέλλουμε ότι το αμέσως προηγούμενο διάστημα προχώρησε στα μουλωχτά στην απόλυση δύο συναδέλφων, που δούλευαν ως βοηθητικό προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς. Με βάση την εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή και στη καθαριότητα των παιδικών σταθμών θα μπει ο εργολάβος.

Για να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα χρειάζεται και ο ανάλογος αυταρχισμός, προκειμένου να φοβηθούν οι εργαζόμενοι. Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση αντιδημάρχου σε εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, γιατί βρισκόταν σε συνάντηση εργαζομένων της καθαριότητας με τη διοίκηση. Με απαράδεκτη συμπεριφορά, η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών απαίτησε να αποχωρήσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που είναι εκλεγμένα με τη ΔΑΣ ΟΤΑ με την αιτιολογία ότι δεν είχαν καμιά δουλειά.  

θα πρέπει να γνωρίζουν εκεί στη διοίκηση ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν φοβούνται και δεν τρομοκρατούνται.

Καταλαβαίνουμε γιατί ενοχλείται η διοίκηση του Δήμου με την παρουσία μας. Γιατί εμείς δεν είμαστε υποταγμένοι σαν κάτι άλλους που υπογράφουν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτουμε στους εργαζόμενους την πολιτική των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ). Γιατί εμείς παλεύουμε για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των εργολάβων.

Τους δηλώνουμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε ακόμα πιο πεισματικά, όσο κι αν ενοχλείται η αντιδήμαρχος.

Καλούμε όλους τους δημότες, τους φορείς της πόλης, ενιαία να αντιταχθούμε στη πολιτική της διοίκησης του Δήμου. Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορά όλους, και τους εργαζόμενους και τους δημότες, γιατί αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο και εδώ το μάρμαρο είναι πολυτελείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet