Διαψεύδει τα περί παραχώρησης της Νταού Πεντέλης η δημοτική αρχή της Δ. Κεχαγιά
mtbike.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Διαψεύδει τα περί παραχώρησης της Νταού Πεντέλης η δημοτική αρχή της Δ. Κεχαγιά

Διαψεύδει τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες από μερίδα της αντιπολίτευσης αναφορικά με πιθανές αλλαγές στα όρια μεταξύ των Δήμων Πεντέλης και Ραφήνας-Πικερμίου, που αφορούν κυρίως τον οικισμό Νταού Πεντέλης, η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά.

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα παραχώρησης του οικισμού και ότι αυτός θα παραμείνει στον Δήμο Πεντέλης.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή αναφέρει:

«Για την αποφυγή, άθελα ή ηθελημένα, σύγχυσης σχετικά με τον καθορισμό ορίων μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, αναφέρουμε ότι αυτό είναι μια απλή θεσμοθετημένη διοικητική διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τον οικισμό Νταού Πεντέλης.

»Αναφορικά με αυτή την τυπική διαδικασία καθορισμού διοικητικών ορίων μεταξύ των Δήμων Πεντέλης και Ραφήνας-Πικερμίου, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

  1. Η σχετική διαδικασία αφορά την περιοχή των Καταρρακτών στο Ντράφι (Βαλανάρη), καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις ή εκθέσεις της Επιτροπής Ορίων για τη περιοχή αυτή, συνθήκες οι οποίες οδηγούν στη συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να λυθεί η εν λόγω διοικητική εκκρεμότητα.
  2. Ζήτημα καθορισμού ορίων με την Νταού Πεντέλης, ούτε έχει τεθεί ποτέ, ούτε τίθεται, ούτε θα τεθεί. Τα όρια είναι ξεκάθαρα και ο οικισμός Νταού είναι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πεντέλης. Άλλωστε, ο Δήμος Πεντέλης έχει συμπεριλάβει από 22 Σεπτεμβρίου 2021 στην πρόταση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, για τη σύνταξη του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, τον ιστορικό οικισμό Νταού.

»Προς κάθε κατεύθυνση ξεκαθαρίζουμε ότι ο ιστορικός οικισμός Νταού Πεντέλης, ήταν, είναι και θα παραμείνει στο Δήμο Πεντέλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet