Δημοτική Συμμαχία: Μην πανηγυρίζετε για κάτι που δεν σας ανήκει κ. Κεχαγιά
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δημοτική Συμμαχία: Μην πανηγυρίζετε για κάτι που δεν σας ανήκει κ. Κεχαγιά

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημάρχου Πεντέλης Δ. Κεχαγιά για το γεγονός ότι η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης αποκτά πολεοδομικό σχεδιασμό, η παράταξη Δημοτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, απαντά στη δημοτική αρχή.

Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Μην πανηγυρίζετε για κάτι που δεν σας ανήκει κ. δήμαρχε» η παράταξη αναφέρει: «Με μία διθυραμβική ανακοίνωση στις 19 Απριλίου 2022 η δήμαρχος Πεντέλης Δ. Κεχαγιά δήλωσε ότι η δέσμευση που ανέλαβε για την απόκτηση πολεοδομικού σχεδιασμού της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης (πρώην Δήμου Πεντέλης) πραγματοποιείται αφού το Τεχνικό Επιμελητήριο δημοσίευσε προκήρυξη ύψους 558.000 ευρώ για μελέτη Τοπικού Χωρικού Σχεδίου στον Δήμο Πεντέλης.

Προς αποκατάσταση, λοιπόν, της αλήθειας οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στη δήμαρχο τα εξής:

  1. Η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης (πρώην Δήμος Πεντέλης) είχε ολοκληρωμένη μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου  (ΓΠΣ) από το έτος 2004, αλλά οι αγκυλώσεις και άλλες αιτίες της Κεντρικής Διοίκησης δεν επέτρεψαν την έγκρισή του.
  2. Η αναγκαιότητα για επικαιροποιημένο Ενιαίο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης είχε επισημανθεί από της υπηρεσίες στην προηγούμενη διοίκηση και για το λόγο αυτό συμπεριλαμβανόταν στα Τεχνικά Προγράμματα των τελευταίων ετών της προηγούμενης διοίκησης.
  3. Για μία ακόμη φορά υπενθυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση της νέας μελέτης που εξήγγειλε η δήμαρχος γίνεται από το ΤΕΕ με κοινοτικά κονδύλια και στόχο όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας να αποκτήσουν Τοπικά Χωρικά Σχέδια (πρώην ΓΠΣ).

Ως εκ τούτου κ. δήμαρχε μην “κομίζετε γλαύκας εις Πεντέλη”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet