Δημ. Παπακωνσταντίνου: Ως επόμενη διοίκηση θα αντιμετωπίσουμε τον εργαζόμενο με άλλη λογική και προσέγγιση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δημ. Παπακωνσταντίνου: Ως επόμενη διοίκηση θα αντιμετωπίσουμε τον εργαζόμενο με άλλη λογική και προσέγγιση

Με αφορμή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης, όπου τονίζεται με έμφαση «ότι σχεδόν όλα τα οχήματα του Δήμου είναι σε πολύ άσχημη μηχανολογική κατάσταση και ότι το συνεργείο υπολειτουργεί χωρίς μηχανικό», o επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου αναφέρει:

«Εκφράζουμε πρώτα από όλα την ανησυχία μας για την όλη κατάσταση και καλούμε τη διοίκηση να σοβαρευτεί και να δράσει άμεσα.

Μας γεννώνται πολλαπλά ερωτηματικά για τον τρόπο που η σημερινή διοίκηση ιεραρχεί τα προβλήματα του Δήμου και κατανέμει τους πόρους. Η έννοια της ιεράρχησης των αναγκών του Δήμου και των εξ αυτών απορρεουσών υποχρεώσεών του ή της είναι άγνωστη ή έχει άλλους κανόνες επιλεξιμότητας.

Εκφράζουμε κατηγορηματικά τη δέσμευσή μας ότι ως επόμενη διοίκηση θα αντιμετωπίσουμε τον εργαζόμενο με άλλη λογική και προσέγγιση:

Τον θεωρούμε συνεργάτη της διοίκησης, συμμέτοχο στη διαδικασία επίτευξης του κοινού σκοπού, σεβόμαστε αυτόν και την οικογένειά του, φροντίζουμε για την υγεία και την ασφάλειά του, του παρέχουμε όλα τα αναγκαία μέσα υψηλού επιπέδου ποιότητας (είναι χρέος μας άλλωστε), τον εκπαιδεύουμε, μαθαίνουμε από αυτόν, μαθαίνει από εμάς. Πρώτα από όλα ο άνθρωπος. Οι πετυχημένοι και πρωταθλητές οργανισμοί και επιχειρήσεις είναι αυτοί που επενδύουν πρώτα από όλα στον άνθρωπο».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης

«Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σύλλογος Εργαζομένων πραγματοποίησε συνάντηση με τους συναδέλφους οδηγούς των οχημάτων του Δήμου μας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με τα οχήματα.

Κατά την συνάντηση υπήρξε διαλογική συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων τους κατά την οποία προέκυψε πως σχεδόν όλα τα οχήματα του Δήμου μας είναι σε πολύ άσχημη μηχανολογική κατάσταση καθώς επίσης και ότι η στελέχωση του συνεργείου είναι ελλιπής μιας και δεν υπάρχει στο δυναμικό του ένα μηχανικός, απαραίτητη ειδικότητα για την εύρυθμη λειτουργία των οχημάτων
Δεσμευτήκαμε ότι θα ενημερώσουμε άμεσα τον υπεύθυνο του γραφείου Κίνησης του Δήμου μας προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση κάτι και το οποίο έγινε.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου συναντηθήκαμε με τον υπεύθυνο του γραφείου Κίνησης του Δήμου Φλίντρα Σωτήριο στον οποίο εκθέσαμε τα προβλήματα των συναδέλφων και απαιτήσαμε την άμεση αποκατάσταση των βλαβών των οχημάτων. Του χορηγήσαμε μια σειρά από σχετικά έγγραφα ( ΥΠΕΣ, Περιφέρεια Αττικής κ.α.) αναφορικά με τις διαδικασίες στις οποίες πρέπει να υποβληθούν τα οχήματα προκειμένου να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους. Ο κ. Φλίντρας δεσμεύτηκε πως θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους οδηγούς και θα κινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη ενός μηχανικού.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πεντέλης επιδεικνύουμε για μια ακόμη φορά την έλλειψη γρήγορων αντανακλαστικών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων εργασίας των υπαλλήλων της, και απαιτούμε την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, προκειμένου να ασκούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους. Σε αντίθετη περίπτωση κι εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση τα οχήματα θα ακινητοποιηθούν. Η ζωή των συναδέλφων μας είναι πάνω απ’ όλα και όλους. Δεν ζητάμε παράλογα. Ζητάμε τα αυτονόητα…Ασφαλή εργαλεία για να κάνουμε με ασφάλεια την εργασία μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet