Διαδικτυακή ημερίδα για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια στις 22/1 από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Διαδικτυακή ημερίδα για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια στις 22/1 από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πεντέλης

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα για δασκάλους, νηπιαγωγούς και γονείς, με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση δασκάλων νηπιαγωγών και γονέων για το θέμα, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:30-20:00.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με το κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές  χώρες, με τελικό στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι θα συμμετέχουν με ενημερωτικές ομιλίες τους η κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου, συντονίστρια του προγράμματος «Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ», πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα και η κ. Κυριακή Κανελλακοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, ο πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η γενική διευθύντρια ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρία Αϊδίνη και ο ψυχολόγος, μέλος της Ομάδας Διοίκησης Έργου Δήμου Πεντέλης, Βασίλης Τσιοπανάς.

«Ο Δήμος Πεντέλης, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και προστασία της υγείας, μέσω της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού και κυρίως των παιδιών και των νεαρών ατόμων», αναφέρει η δημοτική αρχή, προσθέτοντας ότι «η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών με υπερκατανάλωση αντιβιοτικών. Για τον λόγο αυτόν, το ΕΔΔΥΠΠΥ, διοργανώνει διαδικτυακές Ημερίδες εκπαίδευσης ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, σχετικά με την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών με κατάλληλα διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και της Ελληνική Εταιρείας Λοιμώξεων».

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης της ημερίδας, καθώς και το παιδικό βιβλίο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» της Ιωάννας Μπουλντούμη, το οποίο έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας για τη διανομή του στα δημοτικά σχολεία της χώρας μέσω των Δήμων-μελών του Δικτύου, συμπληρώνει η διοίκηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΠ Υγείας, στον τηλ. αριθμό επικοινωνίας: 210-8100884 (εσ. 21) ή στο email: [email protected], δηλώνοντας εκτός από το ονοματεπώνυμό τους ένα κινητό τηλέφωνο και το email τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet