«Διαπραγματεύσεις» διοίκησης για τα 310.000 ευρώ των εργαζομένων της ΚΕΚΑ
Κοινωνία

«Διαπραγματεύσεις» διοίκησης για τα 310.000 ευρώ των εργαζομένων της ΚΕΚΑ

Στις… παράπλευρες συζητήσεις που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2016, για τις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις (Η σκιά των πρώην δημ. επιχειρήσεων βαραίνει ακόμη στο Δ.Σ. Πεντέλης) ο λόγος ήρθε και στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΚΑ) του πρώην Δήμου Μελισσίων.

Την αφορμή έδωσε ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σπύρου Κωνσταντά, για τους 15 πρώην εργαζομένους της επιχείρησης, οι οποίοι κέρδισαν και στον δεύτερο βαθμό τη δίκη για τα δεδουλευμένα ενός χρόνου. Ο κ. Κωνσταντάς ρώτησε τον δήμαρχο Πεντέλης εάν προτίθεται να προσφύγει και στον τρίτο βαθμό (Άρειο Πάγο) εναντίον της απόφασης ή θα δώσει τέλος στην περιπέτεια των εργαζομένων.

Ο κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης απάντησε εμμέσως στο ερώτημα, λέγοντας ότι το 2010 που ανέλαβε η διοίκησή του βρέθηκε μπροστά σε ένα «όργιο» πέντε δημοτικών επιχειρήσεων και μίας Α.Ε., με «πολλά αγκάθια». Ανάμεσα στα τελευταία ήταν και οι διεκδικήσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων, ύψους 79.000 ευρώ, οι οποίες ωστόσο με τους τόκους έχουν ανέλθει σε ένα ποσό της τάξεως των 310.000 ευρώ. Όπως είπε ο δήμαρχος, «οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα χρήματά τους, αλλά όχι τα 310.000 ευρώ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα γίνει διαπραγμάτευση μαζί τους προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος.

Στη διαμαρτυρία του κ. Κωνσταντά ότι στα χρήματα των εργαζομένων περιλαμβάνονται και οι τόκοι, ο δήμαρχος δήλωσε ότι απορεί με τη θέση του συμβούλου που, ενώ αναγνωρίζει τα όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου, τώρα ζητεί να επωμιστεί ο τελευταίος, χωρίς διαπραγμάτευση, περίπου 2,8 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύουν τις συνολικές οφειλές προς εργαζομένους από τις εν λόγω επιχειρήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet