Δική τους στέγη απέκτησαν το 5ο και το 6ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δική τους στέγη απέκτησαν το 5ο και το 6ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων

Για πρώτη φορά δεν θα υπάρχουν στον Δήμο Πεντέλης συστεγαζόμενα σχολεία, καθώς μετά τις ενέργειες της δημοτικής αρχής ιδρύθηκαν τα 5ο και 6ο Νηπιαγωγεία Μελισσίων, τα οποία πλέον έχουν το δικό τους κτήριο.

Η δημοτική αρχή αναφέρει, επίσης, στη σχετική ανακοίνωσή της ότι «οι σχολικές μονάδες του Δήμου βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό πρόγραμμα αναβάθμισής τους, που υλοποιείται σταθερά από τον Δήμο.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στα σχολικά κτήρια είναι οι εξής:

 • Στο 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας περιμετρικά του περιβάλλοντος χώρου.
 • Στο 2ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων έγιναν εκτεταμένες εργασίες αναδιαμόρφωσης των χώρων και δημιουργήθηκε μία ακόμη αίθουσα διδασκαλίας, ενώ έγινε ριζική ανακαίνιση στις τουαλέτες.
 • Στο 5ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων, στο πρώην κτήριο Μπόμπολα, αναβαθμίστηκαν ακόμα περισσότερο οι αίθουσες διδασκαλίας, διαμορφώθηκε πλήρως ο εξωτερικός περιβάλλων χώρος, ενώ είναι προγραμματισμένη η αλλαγή όλων των κουφωμάτων.
 • Στο Νηπιαγωγείο Νέας Πεντέλης διενεργήθηκε ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
 • Στο 1ο Δημοτικό Μελισσίων πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμού δέκα αιθουσών.
 • Στο 2ο Δημοτικό Μελισσίων πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης της μετόπης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καθώς και αποκατάστασης της στέγης της ίδιας αίθουσας, εργασίες επισκευής και κατόπιν πιστοποίηση ανελκυστήρα και αποκατάσταση μίας σκάλας, η οποία παρέμενε κλειστή για τους μαθητές.
 • Στο 4ο Δημοτικό Μελισσίων πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης του συστήματος πυροπροστασίας και εργασίες μόνωσης του δώματος πάνω από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
 • Στο 1ο Δημοτικό Πεντέλης πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμού έξι αιθουσών, ενώ τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας περιμετρικά του περιβάλλοντος χώρου
 • Στο 2o Γυμνάσιο Μελισσίων πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής των επιχρισμάτων.
 • Στο 1ο Λύκειο Μελισσίων πραγματοποιήθηκαν εργασίες αναβάθμισης του κτηρίου, αποκατάστασης και περιποίησης του αυλείου χώρου, διαγραμμίσεις του προαυλίου και του γηπέδου μπάσκετ.
 • Στο Γυμνάσιο Λύκειο Νέας Πεντέλης έγιναν εκτεταμένες εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση του εσωτερικοί και εξωτερικού φωτισμού.

Επιπλέον των παραπάνω εργασιών:

 • Πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις και έγκυρες τοποθετήσεις 29 καθαριστών και καθαριστριών, 11 πλήρους απασχόλησης, 13 πεντάωρης απασχόλησης και 5 τετράωρης απασχόλησης ξεπερνώντας κατά πολύ τις ώρες που επιδοτήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, με τον Δήμο να επωμίζεται το κόστος μισθοδοσίας τους, ένα ποσό που προσεγγίζει τις 100.000 ευρώ ετησίως.
 • Προσλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν έγκαιρα οι σχολικοί τροχονόμοι.
 • Εξοπλίσθηκαν τα σχολεία με το απαραίτητο και προβλεπόμενο από τα πρωτόκολλα υγειονομικό υλικό.
 • Διενεργήθηκαν διαγραμμίσεις εντός και εκτός σχολικών κτηρίων σε βασικές διαβάσεις.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερη χαρούμενη καθώς πλέον δεν υπάρχουν συστεγαζόμενα σχολεία στον Δήμο μας. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα κτήρια για το 5ο και 6ο Νηπιαγωγείο, ενώ και οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες ήταν εγκαίρως έτοιμες πριν το άνοιγμα της νέας σχολικής χρονιάς.

»Με σχέδιο και πρόγραμμα αποκαταστήσαμε τυχόν ζημιές ή φθορές όπου χρειαζόταν. Παρ’ όλα αυτά είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι υποδομές της εκπαίδευσης στην πόλη μας να βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Θα είμαστε εδώ προκειμένου να επιλύουμε τα όποια προβλήματα θα παρουσιαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εφετινής χρονιάς δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για την επίτευξη του εκπαιδευτικού έργου.

»Ευχαριστώ τον διευθυντή, Τάσο Χριστίδη και τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου και τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μας μονάδων, καθώς όλοι εργάστηκαν για την άρτια προετοιμασία των σχολείων μας.

»Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις προέδρους των σχολικών επιτροπών, Αιμιλία Λεονταρίτου και Σέβη Πάχνη και τον συνεργάτη μου Περικλή Μπουρσινό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet