Δύο ακόμη νέες παιδικές χαρές παραδίδονται από τον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Δύο ακόμη νέες παιδικές χαρές παραδίδονται από τον Δήμο Πεντέλης

Έτοιμες για χρήση από τους μικρούς φίλους του Δήμου Πεντέλης είναι άλλες δύο παιδικές χαρές, στη Νέα Πεντέλη και στα Μελίσσια.

Η νέα παιδική χαρά στον Άγιο Σύλλα στη Νέα Πεντέλη, εντός του άλσους επί των οδών 28ης Οκτωβρίου, Ιουστινιανού και Κωνσταντινουπόλεως, θα παραδοθεί στα παιδιά της περιοχής σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή 24/9 στις 11 το πρωί.

Η παιδική χαρά Αγίου Σύλλα περιλαμβάνει πολυόργανο με πύργο – τσουλήθρα, στύλο Πυροσβέστη – γέφυρα, θεματικό εξοπλισμό δραστηριοτήτων με τούνελ «τρακτέρ», μεταλλική κούνια παίδων δύο θέσεων, μεταλλική κούνια νήπιων δύο θέσεων, ζωάκι ξύλινο ταλαντευόμενο. Επίσης τοποθετήθηκαν μεταλλική κρήνη, παγκάκια, ολοκληρωμένο σύστημα δαπέδου ασφάλειας (υπόβαση & χλοοτάπητας), ξύλινη περίφραξη και τοιχίο στήριξης από εμποτισμένους κορμούς.

Η αναβαθμισμένη παιδική χαρά επί της οδού Σικίνου στα Μελίσσια περιλαμβάνει πολυόργανο ξύλινο με πύργο – τσουλήθρα – αναρρίχηση, ξύλινη κούνια παίδων δύο θέσεων, ξύλινη κούνια νήπιων δύο θέσεων, ξύλινο ζωάκι ελατηρίου. Επίσης τοποθετήθηκαν ολοκληρωμένο σύστημα δαπέδου ασφάλειας και ξύλινη περίφραξη.

Οι δύο νέες παιδικές χαρές εντάσσονται στο συνολικό σχέδιο που υλοποιεί η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και η δημοτική αρχή για τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών σε περιοχές που υπήρχε ανάγκη, καθώς και για αναβάθμιση του συνόλου των παιδικών χαρών που δεν ήταν πιστοποιημένες, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Δήμου. Μέχρι σήμερα έχουν αναβαθμιστεί επτά παιδικές χαρές, ενώ έχουν δημιουργηθεί τρεις νέες.

Απομένει ακόμα η δημιουργία νέας παιδικής χαράς στα Δυτικά Μελίσσια, στον χώρο του Δήμου στη συμβολή των οδών Καλαμβόκη και Σκρα, η αναβάθμιση της παιδικής χαράς στην οδό Μοσχοπόλεως, η δημιουργία νέας παιδικής χαράς στον κοινόχρηστο χώρο της οδού Κουν στα Άνω Μελίσσια και η δημιουργία μιας μεγάλης παιδικής χαράς στο ΝΙΕΝ.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη διότι καταφέραμε στην πρώτη μας κιόλας θητεία να ολοκληρώσουμε το φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργίας και ανάπλασης παιδικών χαρών στον Δήμο μας. Για τη δημοτική αρχή και εμένα προσωπικά η βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας στην πόλη είναι ιδιαίτερα σημαντική προτεραιότητα. Είναι καθημερινή ανάγκη να έχουν τα μικρά παιδιά και οι γονείς τους σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές και αυτές δημιουργήσαμε. Με εκτεταμένη αναβάθμιση κάποιων παλαιών και απαρχαιωμένων, επικίνδυνων για τα παιδιά και τη δημιουργία νέων με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, σε ιδανικό περιβάλλον που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες τους για παιγνίδι και διασκέδαση.

Λίγες έμειναν για να ολοκληρώσουμε για αυτή την τετραετία.  Δέσμευση για την επόμενη πενταετία είναι να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες παιδικές χαρές για τους μικρούς μας φίλους».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Άντα Μπούσουλα από την πλευρά της δήλωσε:

«Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα ανάπλασης των παιδικών χαρών για να δώσουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα για δημιουργικό παιχνίδι  μέσα σε χώρους πρασίνου και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων. Υλοποιήσαμε ανάπλαση σε επτά  εγκαταλελειμμένες για πολλά χρόνια, εκτός προδιαγραφών ασφαλείας, παιδικές χαρές, σε απόλυτη συμφωνία με τα όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να είναι ασφαλείς και πιστοποιημένες. Τηρήσαμε τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των οργάνων και τυχόν επικίνδυνων σημείων για τα παιδιά και τοποθετήσαμε πιστοποιημένα δάπεδα ασφαλείας και περιφράξεις. Επιλέξαμε τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό οργάνων σε κάθε παιδική χαρά, καθώς και όργανα πολλαπλών δραστηριοτήτων ώστε να προσφέρουν στους μικρούς μας φίλους περιπέτεια και ψυχαγωγία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet