Δ. Κεχαγιά: Δήμος Πεντέλης και ΕΥΔΑΠ λύνουν ένα χρόνιο πρόβλημα στην Καλλιθέα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Δήμος Πεντέλης και ΕΥΔΑΠ λύνουν ένα χρόνιο πρόβλημα στην Καλλιθέα

Με γοργούς ρυθμούς η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, προχωρά τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να κατασκευαστεί το δίκτυο αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης και να συνδεθεί με τον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή της Παλλήνης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Έτσι, μετά την κοινή επιστολή των δημάρχων Πεντέλης και Γέρακα – Παλλήνης προς την ΕΥΔΑΠ, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, συνάντηση της δημάρχου με τον διευθυντή Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνο Βουγιουκλάκη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης, Άγγελος Παλαιοδήμος και ο συνεργάτης της δημάρχου και κάτοικος της περιοχής, μηχανικός Παναγιώτης Κανατούλας.

Στη συνάντηση αποφασίστηκαν για την περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης τα εξής:

  • Το έργο για την κατασκευή του δικτύου θα είναι ενιαίο και θα καλύπτει το σύνολο της περιοχής της Καλλιθέας Πεντέλης.
  • Προκειμένου αυτό να είναι εφικτό, ο Δήμος Πεντέλης αναλαμβάνει τις απαραίτητες διανοίξεις δρόμων που χρονίζουν, ώστε να διευκολυνθεί η συνολική κάλυψη της περιοχής με δίκτυο αποχέτευσης.
  • Η ΕΥΔΑΠ δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει να υλοποιήσει το δίκτυο αποχέτευσης με την κατασκευή των απαιτούμενων αγωγών και αντλιοστασίων, για την κάλυψη του συνόλου της περιοχής Καλλιθέας Πεντέλης.
  • Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκούς πόρους, πρόταση που θα κατατεθεί στο ΕΣΠΑ και θα υποστηρίξουν από κοινού ο Δήμος Πεντέλης και η ΕΥΔΑΠ.

Επίσης, σε σημερινή (Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020) επικοινωνία της κ. Κεχαγιά με τον δήμαρχο Παλλήνης, σχετικά με την κατασκευή των τμημάτων του κεντρικού αγωγού που βρίσκονται στη Δ.Ε. Γέρακα, Δήμου Παλλήνης, ο δήμαρχος κ. Ζούτσος την ενημέρωσε ότι σε προσεχές συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εισηγηθεί την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Παλλήνης και ΕΥΔΑΠ, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στην ΕΥΔΑΠ να κατασκευάσει το έργο, επιτυγχάνοντας, εκτός των ανωτέρω, και την αποχέτευση των παρόδιων ιδιοκτησιών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παλλήνης.

Η δήμαρχος Πεντέλη δήλωσε αναφορικά με αυτές τις τελευταίες εξελίξεις:

«Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, μεθοδικά και με σοβαρότητα, αντιμετωπίσαμε το θέμα του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχής της Καλλιθέας Πεντέλης. Θεωρώ αδιανόητο το 2020 περιοχές εντός της Αττικής να μην έχουν δίκτυο αποχέτευσης.

»Στη σημερινή συνάντηση με τον διευθυντή Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, ο Δήμος Πεντέλης και η ΕΥΔΑΠ αποφάσισαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε το έργο να γίνει στο σύνολό του και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό με ευρωπαϊκούς πόρους. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet