Δ. Κεχαγιά: Δεν θα περάσει η μεταφορά μεταναστών στα Μελίσσια
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Δεν θα περάσει η μεταφορά μεταναστών στα Μελίσσια

Ότι «δεν θα περάσει» η μεταφορά μεταναστών στα Μελίσσια διαμηνύει η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, μετά από πληροφορίες για φιλοξενία μεταναστών στην πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αποκάλυψε, με ερώτημά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μπροστά Μαζί, Λευτέρης Κοντουλάκος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει:

Από χθες η Δήμητρα Κεχαγιά έχει προειδοποιήσει εγγράφως τον κ. Χρυσοχοΐδη πως δεν θα περάσει η μεταφορά μεταναστών στα Μελίσσια

«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πώς είναι δυνατό να δρομολογείται κάτι τέτοιο κρυφά και πίσω από την πλάτη των πολιτών»

Μετά από σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά μεταναστών στον Δήμο Πεντέλης και συγκεκριμένα στην Πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δημοσιοποίησε την έγγραφη επιστολή της προς τους κυρίους Χρυσοχοΐδη και Κουμπουτσάκο η οποία είχε σταλεί ήδη από την Τετάρτη 2/10/2019 όπου δήλωνε ρητά την αντίρρησή της με τη μεταφορά μεταναστών στα Μελίσσια.

Με ανάρτησής της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και μετά την άρνηση των αρμόδιων να απαντήσουν η κ. Κεχαγιά δήλωσε ότι μαζί με τους αντιδημάρχους του Δήμου Πεντέλης αύριο θα βρίσκεται στο υπουργείο ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο μεταφοράς των μεταναστών στον Δήμο μας.

«Η πραξικοπηματική απόφαση παραχώρησης χώρου στο “Φλέμινγκ” για την εγκατάσταση ανήλικων προσφύγων και μεταναστών βρίσκει σφόδρα αντίθετη την κοινωνία και τη δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης.

Χωρίς την παραμικρή προετοιμασία, χωρίς καμία συνεννόηση με τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες και με πλήρη προχειρότητα προσπαθούν να επιβάλουν μια λύση που είναι βέβαιο από τώρα ότι θα αποτύχει.

Ρητά ξεκαθάρισα από χθες εγγράφως στον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, που επί μέρες δεν βγαίνει στο τηλέφωνο για να με ενημερώσει θεσμικά ως οφείλει για τις προθέσεις του, ότι δεν θα αφήσουμε να μεταφερθούν μετανάστες στην πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια.

Διαβεβαιώ τους συμπολίτες μας ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν οι προχειρότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δεν καταλαβαίνω ποιοι φωστήρες στο υπουργείο επέλεξαν μέσα σε κατοικημένη περιοχή να φέρουν μετανάστες τους οποίους αποκαλούν ανήλικους, ενώ οι ίδιοι ξέρουν ότι θα είναι ηλικίες 16 – 20 ετών.

Όλοι μαζί οι Μελισσιώτες με μια φωνή λέμε στον κ. Χρυσοχοΐδη και τους συνεργάτες του ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα σχέδιά τους.

Αύριο πρωί θα είμαι με τους αντιδημάρχους έξω από το γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη, μέχρι να μας δεχθεί και να μας διαβεβαιώσει ρητά και καθαρά, χωρίς αστερίσκους και προαπαιτούμενα, ότι θα ακυρωθεί το σχέδιο μεταφοράς μεταναστών στα Μελίσσια.

Αν δεν το καταλάβει αύριο, θα το καταλάβει τις επόμενες μέρες με τον αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας. Δεν θα αφήσουμε να διαταραχθεί η ομαλή ζωή στην πόλη μας.

Διαβεβαιώνω ξανά τους συμπολίτες μου ότι δεν θα αφήσω να συντελεστεί τέτοιο έγκλημα κατά της πόλης μας. Θα τα καταφέρουμε».

Η επιστολή της Δ. Κεχαγιά:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet