Δ. Κεχαγιά: Η ασφάλεια των δημοτών αποτελεί προτεραιότητα για τη Συμπολιτεία
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Η ασφάλεια των δημοτών αποτελεί προτεραιότητα για τη Συμπολιτεία

«Η ασφάλεια των δημοτών αποτελεί προτεραιότητα για τη Συμπολιτεία» τονίζει η επικεφαλής της παράταξης και υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία είχε σχετικές συναντήσεις με τους διοικητές των Α.Τ. και Τ.Α. Πεντέλης, καθώς και με τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού, στον Δήμο του οποίου έχει εφαρμοστεί σύστημα περιπολιών από εταιρεία security.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Η ασφάλεια, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Δυστυχώς, η ελλιπής αστυνόμευση είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα των Μελισσίων και ιδίως της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, μετά και το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης, που προκλήθηκε από την αδράνεια που επέδειξε η δημοτική αρχή.

Για εμάς η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό επεξεργαζόμαστε μια σειρά λύσεων που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια όσων ζουν και εργάζονται στην περιοχή μας. Οι λύσεις αυτές είναι:

  • Η διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου με την Ελληνική Αστυνομία και η παροχή διευκολύνσεων, υλικοτεχνικού εξοπλισμού και υποδομών που θα βελτιώσουν την επίδοσή της. Ως επόμενη δημοτική αρχή της πόλης, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία για τις ληστείες και τις κλοπές που υπάρχουν για το Δήμο μας, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την αύξηση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου μας με επιπλέον προσωπικό και οχήματα.
  • Η πύκνωση των περιπολιών, ιδίως στις περιοχές της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα
  • Η συνεργασία του Δήμου μας με εταιρείες Security για επιπλέον περιπολίες στην πόλη και τη φύλαξη των κτηρίων.

Για τον σκοπό η υποψήφια δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 επισκέφθηκε τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης, Νικόλαο Στασινό και τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Πεντέλης, Σωτήριο Τζατζάκη, ενημερώθηκε για τα ζητήματα ασφαλείας και παραβατικότητας που αντιμετωπίζει η πόλη, τα ζητήματα που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς και τις δυνατότητες συνεργιών με τον Δήμο.

Επίσης, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη, ο οποίος έχει εφαρμόσει ένα πετυχημένο ανάλογο πρόγραμμα στην περιοχή του και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έχει πετύχει μείωση της παραβατικότητας στον Δήμο.

Η Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Γνωρίζω ότι το θέμα της ασφάλειας απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής. Παρόλο που δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης, εν τούτοις υπάρχουν τρόποι ο Δήμος να συμβάλλει θετικά στην ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας στην πόλη, πάντα σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Στη συνάντησή μου με τους διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας του Δήμου μας, ενημερώθηκα για το μείζον θέμα της υποστελέχωσης των τμημάτων και συζητήσαμε τρόπους που ο Δήμος μας μπορεί να συμβάλλει στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας προς όφελος των κατοίκων της περιοχής μας.

»Λύσεις υπάρχουν και η Συμπολιτεία είναι έτοιμη να τις εφαρμόσει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet