Δ. Κεχαγιά: Οι σχολικές υποδομές στον Δήμο Πεντέλης είναι έτοιμες να υποδεχθούν μαθητές κι εκπαιδευτικούς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Οι σχολικές υποδομές στον Δήμο Πεντέλης είναι έτοιμες να υποδεχθούν μαθητές κι εκπαιδευτικούς

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, πραγματοποίησε αυτοψία σε σχολικά συγκροτήματα, τα οποία θα ανοίξουν στις 11/1, συνομίλησε με τους διευθυντές, συμφώνησαν στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και παρέδωσε μάσκες προστασίας για τους μαθητές.

Εκτός των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων, τη Δευτέρα θα ανοίξουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των σταθμών θα υποβληθούν σε Covid Rapid Test από τις 9 το πρωί της Δευτέρας 11/1, στο Κοινωνικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Παράλληλα, προσθέτει ότι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία και οι απαραίτητες επισκευές των σχολικών κτηρίων, με στόχο την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Πραγματοποιήθηκε σχολαστικός καθαρισμός, εσωτερικά και εξωτερικά, με βάση τις απαιτήσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση της Covid-19, ενώ έγιναν και εργασίες συντήρησης νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, όπως:

  • Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων επισκευάσθηκε η εγκατάσταση της θέρμανσης.
  • Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης (Κρυστάλλειο), αλλάχθηκαν μεταλλικές πόρτες που είχαν καταστραφεί.
  • Στο παράρτημα των 3ου-5ου Νηπιαγωγείων, στο κτήριο Μπόμπολα, αντικαταστάθηκαν τα δάπεδα και τοποθετήθηκαν σύγχρονα βινυλικά, ενώ στο παράρτημα των 1ου-6ου Νηπιαγωγείων ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του αυλείου χώρου.
  • Στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης αντικαταστάθηκαν φθαρμένα τμήματα της εξωτερικής περίφραξης του σχολείου και τοποθετήθηκε δάπεδο ασφαλείας στον αύλειο χώρο, όπως και στο παράρτημα του ίδιου Νηπιαγωγείου.

Η δήμαρχος Πεντέλης κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στα σχολικά κτήρια δήλωσε:

«Η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, μέσα και έξω από τα σχολικά κτήρια, αποτελεί κύριο μέλημά μας. Δίνουμε προτεραιότητα στην άριστη λειτουργία των σχολικών μας υποδομών και παρέχουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

»Καλή αρχή λοιπόν για το 2021 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και δεν ξεχνάμε: Ακολουθούμε τους κανόνες! Μένουμε ασφαλείς!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet