Δ. Παπακωνσταντίνου: Ελλιπή τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δ. Παπακωνσταντίνου: Ελλιπή τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στον Δήμο Πεντέλης

Ότι «τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης είναι ελλιπή» τονίζει ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία.

Ειδικότερα, ο Δ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει:

«Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, έπειτα από αίτημά μας, αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και τα μέλη της Μιχάλη Κολιό, Νίκο Τόλιο, Γιώργο Μουαμελεντζή και Ηλία Βιλιώτη συναντηθήκαμε με το Δ.Σ. των εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης.

Συγκλονιστήκαμε από όσα μας ενημέρωσαν:

  • Μη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας – ΜΑΠ.
  • Έλλειψη τήρησης όλων των μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.
  • Κακή κατάσταση οχημάτων.
  • Και το πιο σημαντικό, ελλιπής και ατελέσφορος επικοινωνία με τη διοίκηση. Από τον Άννα στον Καϊάφα, κανείς δεν παίρνει ευθύνη, ο ένας τα ρίχνει στον άλλον και στο τέλος φταίνε οι υπηρεσίες.

Κυρία δήμαρχε, κύριοι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, κύριε γενικέ γραμματέα, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας, το θέμα δεν είναι ότι αν συμβεί ατύχημα, που κανένας δε θέλει, ότι θα είστε υπεύθυνοι, αλλά ότι πρέπει να προλάβουμε οποιοδήποτε ατυχές συμβάν.

Είστε υποχρεωμένοι να προστατέψετε τους εργαζόμενους όχι μόνο γιατί το λέει ο νόμος αλλά γιατί διοικείτε ανθρώπους που έχουν οικογένειες όπως και εσείς.

Σεβαστείτε τους εργαζόμενους, μην τους κάνετε ζητιάνους, μην ευτελίζετε τον Δήμο.

Άραγε τι κάνουν ο γιατρός εργασίας και ο τεχνικός ασφαλείας; Να γνωρίζουν ότι είναι συνυπεύθυνοι.

Εμείς έχουμε μια άλλη αντίληψη για τον εργαζόμενο. Τον σεβόμαστε σαν άνθρωπο, τον θεωρούμε συνεργάτη μας, μιλάμε μαζί του, τον ακούμε, τον προστατεύουμε, τον εκπαιδεύουμε, του παρέχουμε όλα τα μέσα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προς το Δήμο και τους πολίτες, τον παροτρύνουμε να εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντά του και φυσικά απαιτούμε την καλή εκτέλεσή τους.

Και τέλος υπάρχουν και τρόποι επιβράβευσής του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet